Regija
Škrljevo važnom gostujućom pobjedom ostalo u igri za četvrtfinale

Škrljevo važnom gostujućom pobjedom ostalo u igri za četvrtfinale

Autor: Duje Jurić Photo: Vigo Mavrović

Alpe Adria kup

Drugu pobjedu u Alpe Adria Cupu ove sezone ostvarili su košarkaši Adria Oil Škrljeva, pobijedivši u 4. kolu skupine D slovačkog predstavnika Prievidzu 79:77 na njihovom terenu. Ovom pobjedom Zeleni su ostali u igri za plasman u četvrtfinale.

Prvih deset minuta pripali su domaćem sastavu Prievidzi koji su dobili prvu četvrtinu rezultatom 23:18. Koševima Tylera Creammera i Christian Oshite domaćin ima početnu  prednost od 4:0. Nakon što je Stefan Šajin pogodio tricu za 4:3, Prievidza se odvaja, pa nakon pet minuta i 47 sekundi ima prednost  16:7, a tri minute i 32 sekunde prije kraja i najveću prednost 19:9. Trener Adria Oil Škrljeva Damir Rajković prisiljen je zvati minutu odmora, pa se Zeleni bude, prije svega Mario Rajčić.

Početkom druge četvrtine, nakon  dvije minute,  gosti imaju prvu prednost 25:28, za što su zaslužni Rajčić i Šajin. Domaćini uspijevaju preokrenuti rezultat, pa se na veliki odmor odlazi prednošću Prievidze 41:39. Kod Adria Oil Škrljeva Šajin je zabio 11, Rajčić 9, a kapetan Josip Barnjak 6 koševa. Za domaći sastav u prvih dvadeset minuta najučikovitiji je bio Matej Majerćak sa 13 postignutih koševa.

Nastavak utakmice u znaku je Zelenih koji preuzimaju vodstvo, pa nakon tri minute imaju prednost 44:47. Razlika se popela na plus pet u sedmoj minuti pri rezultatu 54:49 za goste. Na malom odmoru Adria Oil Škrljevo je imalo plus četiri  58:54.

Plus sedam 61:54 imali su Zeleni na početku posljednje četvrtine u kojoj su imali i prigodu za plus deset, ali nje prošla trica Rajčića. Gosti sa Škrljeva tijekom nastavka održavaju četiri do pet koševa razlike. Iako je Škrljevo imalo plus deset 75:65 dvije minute i 51 sekundu prije kraja, završnica je odigrana u potpunoj neizvjesnosti. Nakon trice Oshite 35 sekundi prije kraja za egal 77:77, gosti sa po jednim iskorištenim slobodnim bacanjem Rajčića i Tonija Jelenkovića ipak ostvaruju pobjedu. Najučinkovitiji kod Adria Oil Škrljeva bio je Šajin sa 18 postignutih koševa ispred Rajčića sa 16. Kod domaćina Majerćak je postigao 22, dok se Creammer zaustavio na 19.

Standings provided by SofaScore LiveScore