Hrvatska
Škrljevu nestalo "ulja" u Osijeku, Vrijednosnice lagano do pobjede

Škrljevu nestalo "ulja" u Osijeku, Vrijednosnice lagano do pobjede

Autor: Teo Cilar

Košarkaši Vrijednosnica u potpunosti su nadigrali Škrljevo za prvu pobjedu u HT Premijer ligi.

Vrijednosnice iz Osijeka ostvarile su svoju prvu pobjedu u novoj sezoni HT Premijer lige. Bili su uvjerljivi protiv potpuno neprepoznatljivog Škrljeva danas rezultatom 97:79.

Košarkaši Vrijednosnica krenuli su vrlo motivirano i koncentrirano u utakmicu protiv Škrljeva što im je u samom startu donijelo dobar rezultat. Abu Abdul Malik načeo je koš gostiju, a nastavio Ozren Pavlović tricom i jednim pogođenim bacanjem za 6:0. Gotovo dvije minute čekali smo na prve poene Škrljeva, a ubacio ih je Corey Spence polaganjem uz izboreni prekršaj i pogođeno dodatno bacanje. Svoje prve poene, točnije tricu ubacio je povratnik u redove Vrijednosnica, reprezentativac Hrvatske Jakov Mustapić. Nakon zaostatka od osam poena prednosti, bude se gosti i serijom 7:2 dolaze na minus tri. Domaći su košarkaši do kraja četvrtine uspjeli doći do dvocifrene prednosti. Poslije trice Franka Šanga i polaganja Brune Perića zabilježili smo najviše vodstvo u prvom periodu od 30:18. Škrljevo je u posljednjih 20 sekundi samnjilo na minus devet.

Košarkaši Škrljeva zaigrali su nešto bolje u prvoj polovici druge četvrtine, a točno polovicom perioda poslije dva pogođena slobodna bacanja Achrafa Yacouboua gosti dolaze na samo minus tri, ali tu su opet stali i dozvolili Vrijednosnicama da do kraja poluvremena naprave seriju 13:2 za plus 14 na poluvremenu. 

Odličnom igrom u trećoj četvrtini, Vrijednosnice bježe na čak 27 poena prednosti, a do kraja utakmice je ostalo svega 11 minuta i tu je priča o pobjedniku bila riješena. U posljednju se dionicu ušlo s 25 poena prednosti za Vrijednosnice.

Škrljevo je tek posljednju četvrtinu riješiti u svoju korist, ali tek nakon što je trener Vladimir Krstić svoje glavne uzdanice stavio na klupu. Spustili su razliku i malo ublažili poraz koji je i unatoč tome bio uvjerljiv. Ono što je prelomilo pobjednika je 55 posto šuta iz igre i ono još važnije čak 47 skokova domaćih u odnosu na 28 gostujućih. 

Najbolji u pobjedničkim redovima bio je Abu Abdul Malik s 17 poena, 11 skokova i čak 4 blokade. Mustapić je ubacio 16 uz 5 skokova, a Pavlović 15 uz 3 skoka. Dvocifren je bio i Šango s 12 poenaKod gostiju najbolji Spence s 20 poena i 3 asistencije, Yacoubou je zabio 17, iskusni Siniša Štemberger 12 uz 5 skokova, a Ivan Kučan 11 poena.