Hrvatska
Regija
Škrljevu trebaju dvije pobjede protiv istog protivnika za prolaz dalje, uz Slavicu sve je moguće

Škrljevu trebaju dvije pobjede protiv istog protivnika za prolaz dalje, uz Slavicu sve je moguće

Autor: Duje Jurić Photo: KK Vrijednosnice Osijek

Alpe Adria kup


Pred košarkašima Adria Oil Škrljeva tjedan je odluke što se tiče plasmana u četvrtfinale Alpe Adria Cupa. Večeras od 18 sati u Dvorani Mavrinci igraju susret 5. kola Skupine D protiv Slunete iz Usti nad Labi u Češkoj. Zelenima trebaju dvije pobjede protiv večerašnjeg protivnika, kako bi se izjednačili na ljestvici, a onda na osnovu međusobnog omjera prošli dalje. 

Dodajmo da se uzvrat igra već ove nedjelje u Češkoj. Za goste iz Češke igra čak četiri Amerikanca i jedan Kanađanina i trenutno su sedmoplasirana ekipa Češkog prvenstva sa omjerom 6:7. U Alpe Adria Cupu imaju dvije pobjede i trenutno su bez poraza. Ove dvije ekipe sastale su se u ovom istom natjecanju prije dvije godine, kada su Zeleni nakon minimalnog poraza u Usti nad Labi, pobijedili kod kuće i plasirali se u polufinale.

„Dobra je to ekipa, koja je već godinama u vrhu prvenstva Češke. Mi imamo imperativ pobjede i mislim da možemo dobiti Slunetu. Pobjeda nam je važna, jer sa njom ostajemo u igri za plasman u četvrtfinale.“  Naglasio je povratnik u Škrljevo Nik Slavica, koji će nakon godinu i osam mjeseci ponovo večeras obući Zeleni dres.

Razloga da se večeras pokaže ima i Stefan Šajin, srpsko krilo, koje je ovog ljeta došlo na Škrljevo. „Bio sam prošle godine kratko u Sluneti. Puno ulažu u ekipu, ali i vole cijepidlačiti sa ugovorima, na štetu igrača. Ekipa izgleda dobro. Uprava Slunete voli Amerikance, pa ih zato ove godine ima tako puno. Možemo se nadigravati sa njima i vjerujem u našu pobjedu. Dobra da smo umjesto Taylora Adwaya dobili odličnu zamjenu u liku Nika Slavice.“

Svi ljubitelji košarke, koji ne budu mogli doći na utakmicu, istu mogu pratiti preko HKS TV-a i na valu Radio Korza.

Standings provided by SofaScore LiveScore