Europa i Svijet
Hrvatska
Skromna minutaža Žižića u porazu Darüşşafake Doğuş

Skromna minutaža Žižića u porazu Darüşşafake Doğuş

Autor: Paulo Sarić

Fenerbahçe na korak do finala

Posjet palači turskog predsjednika očito je inspirativno djelovao na košarkaše aktualnog prvaka Europe koji je na domaćem terenu svladao momčad Darüşşafaka Doğuşa rezultatom 95-81 i poveo sa 2-0 u polufinalnoj seriji turskog prvenstva.

Darüşşafaka je dobro otvorila susret te je nakon prvih deset minuta vodila 24-26, no aktualni turski prvak se brzo konsolidirao i sredinom druge četvrtine otišao na dvoznamenkastu prednost. Raspucani su bili Bogdan Bogdanović i Luigi Datome te je minutu i pol prije velikog odmora momčad iz azijskog dijela Istambula vodila sa 18 razlike. Gosti se, jasno, nisu predali i nošeni poenima Brada Wanamakera polako se vraćaju u susret, a tricom Willa Clyburna prilaze na samo minus dva u 33. minuti. Posljednju šansu momčad Davida Blatta imala je na minus četiri u 37. minuti, no tada se u igru vraća Bogdanović, a sa njim na parketu domaćin serijom 12-2 privodi susret kraju.


Upravo je Bogdanović, za kojega se do zagrijavanja nije znalo hoće li nastupiti zbog ozljede, predvodio čak šestero dvoznamenkastih u redovima Fenera sa 18 koševa, dok je već tradicionalno najefikasniji u redovima Doğuşa bio američki dvojac Clyburn i Wanamaker, pri čemu je strijelce predvodio potonji sa 21 poenom. Ante Toni Žižić je u igri proveo tek nešto više od deset minuta i za to vrijeme ubacio pet koševa i uhvatio jedan skok.

Treća utakmica polufinala doigravanja za prvaka Turske na rasporedu je u četvrtak u 19 sati.


Sažetak utakmice: