Hrvatska
Slaven Rimac: Dubrava je pravi košarkaški kvart

Slaven Rimac: Dubrava je pravi košarkaški kvart

Autor: Branko Tabak

Sve je spremno za turnir u Dubravi.

U susret predstojećem turniru ”Dubrava Kup 2018” kojem će KK Dubrava biti domaćin u subotu i nedjelju razgovarali smo s trenerom Cedevite Slavenom Rimcem koji će sa svojom momčadi nastupiti na ovom turniru.

Rimac je košarku počeo igrati u Dubravi iz koje je otišao u Cibonu i kasnije napravio respektabilnu karijeru. Već nekoliko godina radi kao trener, a najveći uspjeh napravio je 2014.godine kada je s Cibonom osvojio naslov prvaka ABA lige. Slaven je vezan uz Dubravu što nikada nije skrivao ” Dubrava je pravi košarkaški kvart u kojem su ponikli brojni poznati igrači. Klub ima tradiciju i reputaciju i vjerujem da će se uskoro vratiti u najkvalitetniji rang naše košarke. Drago mi je da klub organizira ovako kvalitetan turnir koji je svima odlična prilika da vide u kakvom su stanju igrači dvadeset dana uoči početka sezone. Rezultat nije u prvom planu, a pogotovo nama koji nismo kompletni. Naime zbog nastupa određenih igrača u reprezentacijama još uvijek formalno imamo jednu momčad, a ne dvije kako je bilo zamišljeno. Ima još dosta vremena do početka sezone i vjerujem da će sve sjesti na svoje mjesto”.

RASPORED TURNIRA:

Subota, 15.09.2018. (SD Dubrava)

17.00  Dubrava – Cibona
19.00  Cedevita – Šibenik

Nedjelja, 16.09.2018. (SD Dubrava)

15.00  Utakmica za 3.mjesto
17.00  Utakmica za 1.mjesto

Slaven će u novoj sezoni voditi pretežno mladu momčad Cedevite koja će igrati u HT Premijer ligi do početka doigravanja kada će joj se priključiti igrači iz prve momčadi koju vodi Sito Alonso ” U ovom trenutku nemam još uvid u mogućnosti momčadi s obzirom da nismo zajedno. Vjerujem da možemo svim klubovima biti konkurentni, ali sigurno će nam trebati nekoliko kola da vidimo prave mogućnosti ove momčadi. U Dubravi će sigurno zaigrati i neki igrači koji će igrati za prvu momčad”..ističe Rimac.