Hrvatska
Slavica debitira točno u podne

Slavica debitira točno u podne

Autor: Duje Jurić

Derbi začelja.

Karavana u HT Premjer ligi došla je do polovice puta. Pred ligašima je 17. kolo koje donosi derbi donjeg dijela začelja. Sutra od 12 sati u „matineji“ na parketu Draženovog doma sastaju se Hermes Analitica i Adria Oil Škrljevo. Analitičari čvrsto drže fenjer i dvanaesto mjesto sa samo jednom pobjedom i pokušat će učiniti sve da dođu do druge pobjede, te se tako približi „Zelenima“, koji su na desetom mjestu s tri pobjede.

U tjednu koji je na izmaku, Adria Oil Škrljevo u svoje redove dovelo je Nika Slavicu, te su tako zatvorili roster i u preostalih 16 kola treneru  Damiru Rajkoviću preostaje da uz novo pridošle  Mark Dorrisa, Nika Slavicu, te postojeći kadar izbori ostanak i pokuša napasti osmu poziciju. Jučer su u klubu predstavljena nova pojačanja, koja su se osvrnula i na predstojeću utakmicu s Hermes Analiticom.

- Meni je izuzetno drago što sam došao u ovaj klub, što ću im moći pomoći, kao što su i oni meni pomogli da se vratim u košarkaški svijet jer nisam igrao od svibnja prošle godine. Dat ću sve od sebe da dobijemo neke utakmice, a prije svega narednu u Zagrebu, jer smo ipak bolja ekipa, kazao je  Nik Slavica, koji je nastavio tradiciju dolazaka igrača Cibone u Mavrince. Poslije Kusa i Uljarevića, stigao je i mladi Šibenčanin.

- Prvo se želim zahvaliti na prilici u Adria Oil Škrljevu. Imamo dosta dobrih dijelova u momčadi, a sada je na treneru da to posloži. Posljednje tri utakmice izgubili smo s ukupno šest poena razlike, vjerujem da će Nik toliko pokriti, a mi krenuti s pobjedama - kaže 34 godišnji Mark Dorris. Mislim da smo puno bolja momčad nego što to pokazuju dosadašnji rezultati, vjerujem da se još nešto može napraviti od ove sezone. Znam i to da sam bolji nego što sam dosad pokazao. Ovo je bio dobar tjedan, dobro smo radili i sada sam puno spremniji nego kada sam došao. Sutra nam treba pobjeda. Znam gdje smo, i mi i Hermes Analitica. Pobjeda nam donosi sigurnost, možemo se fokusirati na lov na doigravanje.  

Trener Rajković može računati na svih dvanaest igraća, izuzev kapetana Barnjaka kojeg neće biti do jeseni. Zeleni su petak i subotu trenirali u 11,30, kako bi se prilagodili terminu utakmice, što je jedan dokaz da se za derbi začelja u Škrljevu ništa ne prepušta slučaju.