Hrvatska
Slavica napustio Cedevitin kamp, "vitamini" upisali još jednu pobjedu

Slavica napustio Cedevitin kamp, "vitamini" upisali još jednu pobjedu

Druga pobjeda Cedevite na pripremama na Rogli.

Utakmica Cedevite s mađarskim Kormendom bila je potpuno zatvorenog tipa, bez semafora i vođenja statistike. Ipak, na Rogli je Cedevita dobila i drugu pripremnu utakmicu, ovaj puta bez Jordana i Cherryja u kombiniranom sastavu protiv polufinalista mađarskog prvenstva prošle sezone. 

Od Cedevite se oprašta Nik Slavica, a danas bi na Roglu trebao stići Amerikanac Kevin Murphy.

Izabranici Jure Zdovca na Rogli su do subote kada sele u Rogašku na turnir. Prvu utakmicu igraju u subotu protiv domaćina, dok će se u nedjelju sastati s pobjednika ili poraženog iz ussreta Union Olimpija - Gaziantep.


-  Napredak je vidljiv, posebice u obrani iako je nekim mlađim igračima ipak previše tih informacija i novih taktičkih stvari koje tražim od njih pa malo zablokiraju ali siguran sam da će sve to usvojiti. Tih par nosioca su generalno dobro odigrali pa sam zadovoljan. Posebno je dobar bio Toni Katić koji je imao težak posao s obzirom da danas zbog lakše ozljede nije igrao Cherry. Sada očekujemo dolazak Murphyja, a napušta nas Slavica. Vidjet ćemo s Murphyjem kako će se brzo prilagoditi pa o tome ovisi njegov nastup za vikend u Rogaškoj. Protivnici su zahtjevni. Rogaška ima par igrača koji zajedno igraju godinama i domaćini su pa ne možemo upisati unaprijed pobjedu, posebice ako ne bude Cherryja. Union Olimpija je momčad sredine ljestvice ABA lige, Gaziantep je izuzetno jak. Mi smo pritajeni favoriti turnira i idemo na pobjedu. Nadam se da će nam za taj turnir ostati Bilan ili Kaštropil da nam malo pomognu na tim unutarnjim pozicijama. No, bez obzira u kakvom smo sastavu i što su pripreme u tijeku mi uvijek moramo ići na pobjedu jer bez obzira tko nastupa mi branimo grb na našem dresu, grb Cedevite, rekao je Zdovc nakon utakmice.  

Nik Slavica - Foto: KK Cibona