Hrvatska
Slavica, Popić i Marko Ramljak na treninzima Cibone, Gnjidić dobio slobodno

Slavica, Popić i Marko Ramljak na treninzima Cibone, Gnjidić dobio slobodno

Prigodno druženje Cibosa uoči početka priprema za novu sezonu.

U VIP salonu Košarkaškog centra Dražen Petrović održano je prigodno druženje prije početka priprema i prvog treninga za sezonu 2021./2022., na kojem su se okupili uprava, trener, stručni stožer, igrači i djelatnici Kluba.

Okupljene je prvi put u svojoj novoj ulozi počasnog predsjednika Kluba pozdravio Mirko Novosel. Legenda kluba je u svom govoru upoznala novopridošle igrače s bogatom poviješću Cibone i svojim neprocjenjivim iskustvima tijekom 70-godišnjeg staža koliko je vojnik Kluba.

Veliko mi je zadovoljstvo da vam se ovdje mogu obratiti. Kad mi je predsjednik Bušić ponudio da se angažiram u Ciboni, prihvatio sam to s velikim zadovoljstvom iz jednostavnog razloga što želimo Cibonu vratiti na ono što je bila osamdesetih godina. Želimo se ponovno dignuti na nacionalnoj i regionalnoj razini te da ponovno uđemo u međunarodni program. Rad sa vama će biti intenzivan. Nekad će vam to biti teško i bilo je teško i Draženu i svim velikim zvijezdama, ali morate biti svjesni da se bez pravog, intenzivnog rada ne može doći ni do pravog rezultata. Mi smo se uvijek šalili i govorili da se nogomet igra nogom, rukomet rukom, a košarka glavom. Želim da svaki od vas napreduje, mi ćemo težiti i za dodatnom selekcijom, tražit ćemo i nove talente, prije svega klince koji žele raditi. Prvi put ću vas vidjeti i na treningu, želim samo da se svim srcem maksimalno angažirate i da bez obzira ako se izgubi koja utakmica, svaki put ‘poginete’ na terenu. Želim da toliko oduševite naše navijače da se čeka red ispred dvorane za karte. Krešo Ćosić i Dražen su imali svoje bilježnice sa zadacima koje su oni morali ispunjavati. Kad su došli do norme koliko trebaju pogoditi, onda se nisam bojao da će pogađati odlučujuće trice na utakmicama, a da ne govorimo o obrani koja mora biti čelična. 

Predsjednik Mladen Bušić je nakon toga naglasak stavio na tri stvari…

Od svih igrača u Klubu očekujem tri stvari. Prva je vjera u sebe i u tim, jer je košarka timski sport. Druga je rad, mukotrpni rad prije, za vrijeme i poslije treninga te rad na sebi u svakom smislu, pod vodstvom trenera Jovanovića i njegovih suradnika. Treće je naravno borba u svim segmentima, prvenstveno u natjecateljskom dijelu, odnosno, utakmicama, a ta se borba mora ogledati prije svega pristupom prema igri, timu i klubu. Ako se to odradi na najvišoj razini onda sasvim sigurno neće izostati ni sportski uspjesi. Imat ćete podršku od nas u svakom smislu i u klubu i van kluba. 

Govore je zaključio trener Vladimir Jovanović koji će na sportskom planu s igračima početi raditi u ponedjeljak u 10.00 sati kada je zakazan i prvi trening uz prisustvo predstavnika medija.

Želim vam uspješnu sezonu, da ostvarite svoje individualne ciljeve, a da svi budu u sklopu našeg timskog cilja. O tome ćemo pričati svaki dan na treninzima. Ono što je važno je da budete tim. Bez ove tri stvari koje je predsjednik rekao nema uspjeha ni u jednom poslu, a kamoli u sportu. Očekuje nas puno rada, vi ste svi mladi i talentirani i na terenu ćemo pričati o svemu.

Na prvom treningu će se igračima koji imaju potpisane ugovore pridružiti još i Josip Popić, Nik Slavica i Marko Ramljak. Lovro Gnjidić je više od mjesec dana proveo s reprezentacijom te je od trenera Jovanovića dobio slobodno do 06. kolovoza kada će se pridružiti treninzima prve ekipe.