Hrvatska
Slavica zabio 36, Mileković blokadom donio pobjedu Šibenčanima

Slavica zabio 36, Mileković blokadom donio pobjedu Šibenčanima

Autor: Branko Tabak

Šibenik imao +20, Gorica šut za pobjedu.

Košarkaši Šibenika su u 12. kolu HT Premijer lige pobijedili Goricu u Velikoj Gorici 86-87. Malo tko je slutio dramatičnu završnicu nakon što su Šibenčani u trećoj četvrtini dohvatili 20 poena prednosti (36-56 u 23. minuti)

No, Gorica se nije predavala, zaigrala je na kartu skraćenog rostera godtiju i umora koji ih mora sustići. Malo po malo domaćin je topio prednost. Na kraju treće dionice bilo je 58-70, u 35. minuti 71-76, a minutu kasnije 75-79.

I kada je Toni Nakić tricom odveo Šibenčane na +6 (77-83) na 1:56 prije kraja Gorica je smogla snage za još jedan povratak. Samo desetak sekundi kasnije Ante Mašić je uzvratio istom mjerom za 80-83.

Nik Slavica na jednoj i Ante Vučić na drugoj strani zabili su za isti razmak (82-85) na ulasku u zadnju minutu. Nikola Korać gubi loptu, a Mašić 41 sekundu prije kraja dovoodi domaćine na minimalni zaostatak 84-85. 

Poen prednosti bio je i na 30 sekundi od završetka, a nakon što su, prvo Korać, a potom i Marko Petrović pogodili po dva slobodna bacanja (86-87).  

Devet sekundi prije kraja ukazala se velika prigoda za Goricu jer je Ivan Vučić presjekao jedan Koraćev pas. Uslijedio je ključni trenutak utakmice. Ivan Mileković na isteku vremena međutim blokira Petrovićev šut za tri poena i slavlje Šibenčana je moglo početi.  


Valja naglasiti kako su gosti nastupili bez klasične petice. Pavao Paić je ispao iz momčadi zbog ozljede, dok je Toni Nakić nakon sedam dana pauze praktički bez treninga ušao u autobus i odigrao vrlo dobru utakmicu.

Šibenčane je do pobjede predvodio fantastični Nik Slavica koji je zabio 36 poena uz 11 skokova. Zanimljivu statistiku ima Nikola Korać. Postigao je 13 poena uz 11 asistencija i čak 11 izgubljenih lopti. Ivan Mileković i Tonko Vuko su zabili po 12, a Toni Nkić 11 poena. U strijelce se uz petorku koja je inijela teret pobjede na svojim leđima upisao još samo Domagoj Šarić koji je postigao 3 poena.

Kod domaćina Marko Petrović je postigao 24, a Ante Mašić 18 poena.

Rezultati by SofaScore