Hrvatska
Slavlje Gorice u Zadru

Slavlje Gorice u Zadru

Autor: Nenad Mudrinić/KK Gorica Photo: Nenad Mudrinić/KK Gorica

Goričani su fantastičnim prvim poluvremenom trasirali put do druge gostujuće pobjede

U 3. kolu prve muške lige Gorica je u Zadru pobijedila Jazine 67:83.


Unatoč ranom ustajanju i napornom putu do Zadra Bikovi su sjajno započeli jutarnju matineju na Višnjiku. Agresivnom obranom i dobrom tranzicijom već u 5. minuti preko Mašića dolaze do dvoznamenkaste prednosti (2:12). Igrači Jazina ipak su se malo trgnuli i poslije trice Badraka na mali odmor otišlo se s rezultatom 12:17.

U 2. četvrtini prava rapsodija Gorice pod ravnateljskom palicom Mirona Češkića. Goričani su nastavili s dobrom obranom, a u napadu se igralo kolektivno i kombinatorno. Klepo  je s dvije uvodne trice dao gostima vjetar u leđa, a Porobić je u 18. minuti poentirao za +17 (24:41). S istom prednošću završilo je prvo poluvrijeme nakon polaganja Gunjine za 30:47.

Poslije velikog odmora Bikovi su smirili igru i pametno održavali prednost, a pokušaje domaćih da se vrate u igru primirio je Lovro Došen tricom za 45:62.


U zadnjoj dionici nije bilo srljanja nego baš suprotno pa Došen i Porobić u dva navrata odvode Goricu na +22 (52:74 i 54:76). Time je pobjednik bio odlučen, a utakmicu je zaključio Gunjina za konačnih 67:83.

Bikovima je ovo 2. pobjeda u prva 3 kola i time smo stigli domaćine koji su u prvenstvo ušli s dvije vezane pobjede. 

Goričane je  predvodio all-round Vito Porobić s 28 poena, 6 skokova i 5 asista. Njemu se pridodao Jure Gunjina s 14 poena i 6 skokova, a Kristijan Šutalo je u pobjedu ugradio 10 poena i 4 skoka.

Kod domaćina se istaknuo Josip Badrak s 14 poena te Niko Šare s 13 poena i 5 skokova.