Europa i Svijet
Hrvatska
Slavlje mlađih seniorki protiv domaćina Sjeverne Makedonije za povratak samopouzdanja

Slavlje mlađih seniorki protiv domaćina Sjeverne Makedonije za povratak samopouzdanja

Autor: Branko Tabak Photo: fiba.basketball

EP U20 žene – B divizija

U utakmici 3. kola Europskog prvenstva mlađih seniorki u Skopju Hrvatska je upisala prvu pobjedu. Igračice trenerice Cvetane Matić bile su bolje od Sjeverne Makedonije 46-64.

Domaćim turnira bolje ulazi u susret i prvi dolazi do opipljivije prednosti (9-4), no nastavak prve četvrtine pripao je Hrvaticama koje izjednačuju na 11-11.

I u drugoj četvrtini Hrvatska dominira i dolazi do velikih 10 poena viška (16-26). Ipak u završne četiri minute Makedonke se vraćaju u potpuni egal, zabijaju 10 i primaju tek 2 poena i donose rezultat koji je nagovijestio velika uzbuđenja i neizvjesnost u drugom poluvremenu (26-28).

Do toga ipak nije došlo. Hrvatska je u trećoj četvrtini polako i sigurno trasirala put prema pobjedi, a trica Lane Bešlić u završnici ove dionice za 35-47 unijela je veliku dozu samopouzdanja u ekipu poljuljanu s dva uvodna poraza.

Osjetilo se to u završnoj četvrtini u kojoj igračice Sjeverne Makedonije nisu uspijevale ni u jednom trenutku doći do jednoznamenkastog zaostatka, dok je Hrvatska poletjela i do najveće razlike od 21 poena (40-61).

Do prve pobjede Hrvatice su predvodile Lina Strilić (s 22 poena, 4 skoka i 3 asistencije), Helene Galunić (s 14 poena, 15 skokova i 5 asistencija) i Kristina Jurić s 11 poena i 12 skokova.

U posljednjem susretu skupine C Europskog prvenstva B divizije Hrvatska se u srijedu s početkom u 21 sat sastaje s do sada neporaženom Crnom Gorom. Prijenos je na Spot Klubu 1.