Hrvatska
Regija
Slavlje Zadrana u hrvatskom finalu u Beogradu, Makarani oduševljeni turnirom

Slavlje Zadrana u hrvatskom finalu u Beogradu, Makarani oduševljeni turnirom

Autor: Z.D.

Čestitke veteranima Puntamike i Amfore.

Veterani KK Puntamika četvrti su put osvojili Međunarodni veteranski turnir Dragiša Šarić u Beogradu, najmasovniji i najkvalitetniji turnir u veteranskoj košarci.


Ove godine je bilo 58 ekipa iz 13 zemalja Europe. Odigrali su tri utakmice u kategoriji +45 i redom pobjeđivali slovenski Lenart, Herceg Novi i u hrvatskom finalu Amforu iz Makarske.

- Još jednom smo pokazali borbenost i strast. Krasila nas je kolektivna igra koja je promovirala Markija Blaslova u MVP-a. U izboru za najkorisnijeg je pobijedio svoga suigrača Gorana Vrbanca za jedan glas. Pokazali smo u kvalitetnu igru i ponašanje. Naravno da zahvaljujemo organizatorima na gostoprimstvu, kaže predsjednik KK Puntamika Miro Dundov.

- U potpunosti sam zadovoljan nastupom moga tima koji je još jedan put osvojio veliki turnir. Borbenošću i mudrom taktikom smo pokazali zrelost i samopouzdanje koje smo gradili prvo kod Pere Perića, Mira Dundova i moje malenkosti. Čestitke i Markiju na naslovu MVP-a, poručio je trener Davor Mujagić.

Evo što je rekao Marki Blaslov, kojemu je ovo druga titula za najkorisnijeg igrača ovog turnira.

- Došao sam spreman na turnir i ekipa me je prihvatila kao lidera a sve ostalo je povijest.Moram naglasiti da sam izuzetnu pomoć imao u suigračima. Vrbanc je također odigrao veliki turnir a izdvojio bih i Zuanovića, koji je tricama parao beogradske mrežice. Dogodine ćemo braniti titulu, rekao je Blaslov za zadarski portal Sport 023

Medalje Zadranima uručio je legendarni košarkaški trener, nekada i trener Zadra, Vlado Đurović. Sa sjetom su se svi prisjetili slavnih dana zadarske košarke.

Svojim nastupom zadovoljni su i Makarani koju su pružili odličan otpor Zadranima.

- Posebno smo ponosni na uspjeh protiv Dunava iz Apatina, a u finalu smo, uz probleme s ozljedama, parirali Zadranima i na kraju časno izgubili 53-42. Beogradski turnir jedan je od najmasovnijih i najbolje organiziranih u Europi. Polako se to pretvara i u biznis i organizatorima treba čestitati na svemu kao i našim Puntamičanima na uspjehu, rekao je Mladen Božiković iz KK Amfora.


- Bilo je naporno, ali i uzbudljivo s puno srdačnih susreta pa tako i s legendom Cibone Mihovilom Nakićem. Sigurno ćemo se vratiti u Beograd, istaknuo je Božiković za portal Basketball.hr.