Hrvatska
Slavonski biser priključen reprezentaciji!

Slavonski biser priključen reprezentaciji!

Autor: Paulo Sarić

Mladi je Cibos sinoć stigao u Zadar.

Već se danima spominju problemi ozljedama koji su pogodili hrvatsku košarkašku reprezentaciju pred odlučuje dvoboje skupine D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine igre u Kini. Da situacija bude gora većina košarkaša koji su se ozlijeđeni odazvali pozivu izbornika Skelina igra na vanjskim pozicijama, a njih troje su razigravači. Stoga je splitski strateg posegnuo za rezervnim rješenjem

A ono teško da je moglo biti bolje.

Radi se o mladom Osječaninu Karlu Uljareviću koji je ove sezone odigrao nekoliko vrlo dobrih utakmica u dresu Cibone, što je okrunio na nedavno završenom Kupu „Krešimir Ćosić“ kada je u polufinalnom susretu zabio dva „bodeža“ u zadarsku obranu.

Mladi je Uljarević ove sezone odigrao 13 utakmica u Jadranskoj ligi s prosjecima od 7.4 koša i gotovo dvije asistencije po susretu, a još bolje brojke bilježi u domaćem prvenstvu gdje zabija 8.4 poena u prosjeku te je s četiri asistencije po utakmici najbolji dodavač svoje momčadi.

Uoči početka ovog kvalifikacijskog ciklusa dominantni narativ je bio pomlađivanje reprezentacije što se i nije moglo u tolikoj mjeri vidjeti na prvom izbornikovom popisu za Nizozemsku i Italiju, no pozivanje 19-godišnjeg Cibosa je svakako korak u pravom smjeru. Još je rano kazati je li mladi 'Vuk' koji je tek nedavno iz stacionara preselio u svoj zagrebački stan rješenje za „gorući“ problem na poziciji razigravača, no ne treba sumnjati da će mu zadarsko iskustvo i treninzi s iskusnijim suigračima samo koristiti.

Dodajmo da je u Zadar došao kao zamjena za ozlijeđenog igrača Cedevite Tonija Katića.