Time-out
Slavonski šešir za dalmatinskog galeba

Slavonski šešir za dalmatinskog galeba

Autor: HKS

Prije početka utakmice Hrvatska - Litva izložen je pehar Svjetskog kupa, Dinu Rađu je čekalo malo iznenađenje, a HKS je gradu i županiji poklonio četiri prenosiva koša.

Netom prije početka utakmice Hrvatska-Litva u Osijeku, prema protokolu u dvorani je bio izložen pehar Svjetskog kupa koji će se odigrati sljedeće godine u Kini.

Po prvi puta u povijesti košarke pehar je napravljen gotovo u cijelosti od zlata, na njemu se mogu naći i pobjednici svih dosadašnjih Svjetskih prvenstava, a na zlatnom prstenu uklesan je originalni naziv FIBA-e na francuskom jeziku. Mnogo je truda uloženo da pehar koji će se po prvi puta osvojiti pobjednici Svjetskog kupa (a ne Svjetskog prvenstva kao do sada) bude izniman i estetikom i značenjem.

 

hrvatska-litva-2018_09_14-4163.jpg

 

FIBA ovaj pehar izlaže samo na odabranim i potencijalno atraktivnim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a jučerašnja utakmica protiv Litve u Osijeku ocijenjena je upravo takvom. I zaista, dvorana Gradski vrt je bila potpuno ispunjena navijačima i pozitivnom košarkaškom atmosferom.

No, nije u tom trenutku valjalo propustiti niti veliki događaj za Dinu Rađu i cjelokupnu hrvatsku košarku. Od inauguracije u Kuću slavnih prošlo je tek nekoliko dana, predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa se priključio reprezentaciji i nije ni slutio da ga na parketu dok je stajao uz predsjednika HKS-a, g. Stojka Vrankovića čeka malo iznenađenje. Kako bi još jednom istakli važnost primitka Dine u Kuću slavnih te mu javno čestitali, pri predstavljanju pehara Svjetskog kupa, gradonačelnik grada Osijeka g. Ivan Vrkić poklonio je našem „Hall of fameru“ tradicionalni slavonski šešir, a pritom je puna dvorana skandirala „Dino, Dino…“.

 

hrvatska-litva-2018_09_14-7.jpg

 

Na poluvremenu utakmice, istaknuta je i humanitarna strana cijele akcije. Hrvatski košarkaški savez je poklonio gradu Osijeku te Osječko baranjskoj županiji ukupno četiri prenosiva koša koji će zasigurno olakšati željenu popularizaciju košarke na ovim prostorima. Predsjednik HKS-a Stojko Vranković uručio je poklon-bonove za po dva koša županu Osječko-baranjske županije Ivanu Anušiću i gradonačelniku Grada Osijeka Ivanu Vrkiću koji će procijeniti kojoj su sredini koševi zaista najpotrebniji.

 

hrvatska-litva-2018_09_14-4428.jpg