Hrvatska
Sljedeća dva tjedna su ključna

Sljedeća dva tjedna su ključna

Autor: Branko Tabak

U njima će Zadar definirati 90 posto sastava za nadolazeću sezonu.

Sljedeće dva jedna su ključna! Ova se krilatica Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH može primjeniti i u slučaju slaganja momčadi KK Zadar za sljedeću sezonu.

Trener Veljko Mršić je na službenom predstavljanju apostrofirao kako očekuje da će 90 posto momčadi biti definirano u sljedeća dva tjedna.

- Imamo čiste ideje što se tiče naših hrvatskih igrača i nadam se kako ćemo to brzo realizirati. Oni imaju želju doći, a kada njih završimo okrenut ćemo se prema nekoliko stranaca. Trebamo to dobro ‘pročešljati’. Moramo dovesti dva ekstra kvalitetna momka koji imaju potencijal kako bi u budućnosti bili i ekstra kvalitetni igrači, a na nama je da im stvorimo preduvjete za to. Nemamo prostora i ne smijemo raditi greške niti možemo dovoditi igrače na koje ćemo staviti sav teret. Tim dečkima isto je potreban jedan period adaptacije kako bi se prilagodili novoj sredini. Primjerice, oni prvi put izlaze iz Amerike i dolaze tu i to nije nimalo jednostavno. Isto kao što našim igračima, koji dolaze iz BiH ili iz nekih drugih sredina dajemo vremena, jer su mladi, jednako tako tim dečkima će trebati vremena. Imamo ideju što nam treba i mislim kako ćemo to vrlo brzo realizirati, barem jedno 90 posto rostera završiti u sljedeća dva tjedna završiti, naglasio je Mršić.

Kao što je poznato njegova desna ruka biti će Ivan Perinčić Ostatak stožera KK Zadar još nije definiran.