Hrvatska
Regija
Slovenci ne "leže" Vrijednosnicama Osijek

Slovenci ne "leže" Vrijednosnicama Osijek

Autor: Teo Cilar

Košarkaši Vrijednosnica Osijek doživjeli su drugi poraz u Helios Alpe Adria kupu.

Vrijednosnice Osijek doživjele su drugi poraz u Helios Alpe Adria kupu. Oba poraza došla su od slovenske momčadi Šenčur. Slovenci su danas slavili i u Osijeku u jednoj neizvjesnoj utakmici. Treba spomenuti kako su Vrijednosnice Osijek odigrale utakmicu sa samo šest igrača ako je vjerovati službenoj statistici, a igrali su bez dva ponajbolja igrača Aljoše Šarca i Venkesha Joisa.

Cijeli tijek susreta bio je neizvjestan. Gosti su u prvoj, najneefikasnijoj četvrtini u nekoliko navrata imali šest poena razlike, ali Vrijednosnice su im stalno bile za petama, a prva je četvrtina završila rezultatom 11:14 za goste.

Domaćini su preuzeli inicijativu u drugom periodu i došli do osam poena razlike, ali Šenčur do poluvremena smanjuje na minus četiri. Vrijednosnice Osijek i u trećoj četvrtini održavaju razliku između četiri i sedam poena razlike, a tako je bilo sve do dvije minute do kraja tog perioda kada gosti rade seriju 5:0. Na minutu do kraja treće dionice došli su na minus jedan, a s dva slobodna bacanja Ariana Došena Osijek u posljednji period ulazi s plus tri. 

Posljednja četvrtina bila je najuzbudljivija, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu sve do dvije minute do kraja susreta kada Šenčur minus tri pretvara u plus jedan, a na 1:49 do kraja imaju i 67:70. Jimmie Taylor tada postiže tricu i poravnava na 70:70, ali to je bilo sve. Miljan Pavković prvo postiže dvicu, a nakon dva promašena bacanja Taylora i tricu na 38 sekundi do kraja i tu je pitanje pobjednika bilo riješeno. Gosti su na kraju slavili s 75:79 (11:14, 22:15, 18:19, 24:31).

Taylor je predvodio Vrijednosnice Osijek s 24 poena i 11 skokova dok je Ramo Rizvić kod Šenčura ubacio 23 uz tri skoka i dva asista. 

Kompletna statistika utakmice.