Europa i Svijet
Slovenci pripreme nastavljau bez Šiška

Slovenci pripreme nastavljau bez Šiška

Kokoškov se zahvalio bivšem igraču Cibone.

Reprezentacija Slovenije otputovala je za Tel Aviv gdje će odigrati dvije pripremne utakmice i to protiv Izraela i Turske (u petak i subotu), javlja portal Slovenska košarka

Prije polaska na put izbornik Igor Kokoškov se zahvalio na uslugama za sudjelovanje u pripremama Žanu Marku Šišku, negdašnjem igraču Cibone, čime je popis skraćen na 14 imena.    

Slovenci su do sada odigrali pet pripremnih utakmica te ostvarili četiri pobjede i jedan poraz. Bili su bolji od Rusije (79:63), Mađarske (84:64) Češke (88:80) i Ukrajine (78:67). Jedini poraz doživjeli su od Hrvatske na nedavnom turniru u Opatiji (81:85). 

- Šiško se dokazao u U20  reprezentaciji gdje je bio nositelj igre i dobro je radio u posljednja dva tjedna u seniorskoj reprezentaciji. S dominantim igračem poput Gorana Dragića mi imamo vrlo malo prostora na poziciji organizatora igre. U ovom trenutku imamo na raspolaganju košarkaše koji su bili s nama dugo vremena i koji su bolje pripremljeni od Šiška. Siguran sam da je Žan Mark budućnost slovenske reprezentacije. Hvala mu za njegov pristup na treninzima i za profesionalnost. To je odličan košarkaš i momak na kojoj će se sigurno računati u budućnosti, rekao je prije leta u Tel Avivu izbornik Slovenije Igor Kokoškov.