Hrvatska
Regija
Slovenija dobila prvaka nakon produžetka pete utakmice finala u kojem je dominirao Roko Badžim

Slovenija dobila prvaka nakon produžetka pete utakmice finala u kojem je dominirao Roko Badžim

Autor: Branko Tabak

Uspješna sezona Hrvata u Sloveniji.

Fantastična finalna serija doigravanja u Sloveniji odlučena je u produžetku pete odlučujuće utakmice. Serija je bila puna preokreta. Petrol Olimpija je povela 1-0, Krka uzvratila s dvije pobjede u nizu za 1-2, da bi u četvrtoj i petoj utakmici Olimpija uzela pobjede i naslov, doslovno na posjed lopte.

Najljepša priča ovog finala je čestitka koju je Krka putem svog Twitter profila uputila Ljubljančanima.



I hrvatska košarka imala je svoje predstavnike u ovoj seriji. Prvak Slovenije postao je Roko Badžim čija je Olimpija u petoj utakmici slavila 95-90.  Roko je u finalu odigrao oko 12 minuta i za to vrijeme postigao deset poena od  čega 7 u  produžetku te je jedan od najzaslužnijih za veliko slavlje Ljubljančana u dvorani Stožice.

Paolo Marinelli je odigrao gotovo cijelu utakmicu (više od 43 minute), postigao je 12 poena uz 5 asistencija. Dino Cinac je dodao 9 poena i 4 skoka, za 18 minuta provedenih na parketu.

Paolo Marinelli - Foto: ABA liga - Ivica Veselinov 

Dino Cinac - Foto: ABA liga - Ivica Veselinov 

Na kraju priče bila je to uspješna sezona za oba kluba. Olimpija je osvojila naslov, Krka je prvak Druge ABA lige te vratila u elitni razred regionalnog natjecanja. Bila je to želja i Primorske koju vodi Jurica Golemac i za koju igra Marjan Čakarun, no oni su se , za sada, morali zadovoljiti osvojenim nacionalnim kupom Slovenije.

Jurica Golemac - Foto: ABA liga - Ivica Veselinov

 Marjan Čakarun - Foto: KK SIXT Primorska