Europa i Svijet
Slovenija i dalje bez poraza

Slovenija i dalje bez poraza

Slovenija i dalje ostaje jedina neporažena momčad A skupine Eurobasketa 2017.

Island je u prvom susretu dana bio bez ikakvih šansi protiv Slovenije iako su prvu četvrtinu čak i dobili. Skandinavci su prvi period dobili s 25:23, ali nakon toga, na terenu je bila samo Slovenija.

Nakon opuštenijeg ulaska u utakmicu, Slovenija je u drugoj četvrtini zaigrala puno ozbiljnije. Dovoljno je samo pogledati rezultat tog perioda koji je završio s 37:18. Susret je već tu bio riješen iako se za igrati imalo još jedno poluvrijeme. Razlika je u drugom poluvremenu samo rasla do najviših plus 32 u posljednjoj četvrtini. Na kraju Slovenija je slavila s 102:75 na krilima Gorana Dragića koji je ubacio 21 poen uz po četiri skoka i asista. Imala je Slovenija uz njega još tri dvoznamenkasta košarkaša, Jaka Blažić je ubacio 15, a Luka Dončić 13 uz sedam skokova i tri asistencije. Kod Islanda najbolji Martin Hermannsson s 18 koševa, pet skokova i četiri asista.

Iako su jedini na 4:0 u omjeru pobjeda i poraza, Slovenija još uvijek nema osigurano prvo ili drugo mjesto pošto Francuska i Finska imaju utakmicu manje, ali i po jedan poraz. Francuska je u današnjem susretu veliki favorit protiv Poljske, a na kraju dana Finska dočekuje Grčku. Sloveniju u posljednjem kolu skupine očekuje derbi protiv Francuza.