Hrvatska
SLUŽBENO: Akos Keller novi igrač Zadra

SLUŽBENO: Akos Keller novi igrač Zadra

Autor: Paulo Sarić

Mađarski reprezentativac će pojačati konkurenciju u visokoj liniji.

Kao što je bilo najavljeno, kapetan mađarske košarkaške reprezentacije Akos Keller novi je član KK Zadar. Iskusni visoki igrač rodom iz Stolnog Biograda profesionalnu je karijeru započeo u Albi Fehevar čiji je dres nosio šest sezona, da bi na jesen 2013. preselio u Szolnoki Olaj s kojim je u dva navrata igrao i regionalnu ABA ligu.

Keller je prošlu sezonu proveo u francuskom Pau-Orthezu gdje je igrajući uz nekadašnjeg 'Cibosa' Jerela Blassingamea bio na prosjecima od 6,2 koša i nešto više od četiri uhvaćene lopte po susretu, dok je ovu sezonu započeo u Kormendu gdje je bio na otvorenom ugovoru. U četiri utakmice mađarskog prvenstva prosječno je zabijao 11,3 poena uz sedam skokova po susretu, dok je u FIBA Europe Cupu danskom prvaku Bakkenu ubacio pet koševa uz sedam skokova.


Osim po igranju u Szolnokiju s kojim je dvije sezone nastupao u ABA ligi, Keller je hrvatskoj košarkaškoj javnosti poznat po tome što je vodio Mađare do pobjede nad Hrvatskom u posljednjoj utakmici skupine J kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se krajem ljeta igralo u Kini. Keller je u tom susretu bio najbolji igrač 'Lake konjice' s 14 poena i osam uhvaćenih lopti za nešto više od 26 minuta provedenih na parketu.

- Sretan sam, odlazim u Zadar gdje su mi obećali da ću biti prvi centar - kratko je izjavio novi igrač dalmatinskog abaligaša koji bi danas trebao stići u Donatov grad.

Ugovor s KK Zadar potpisan je do kraja sezone.