Europa i Svijet
Hrvatska
Službeno je: Ante Toni Žižić je novi igrač prvaka Europe

Službeno je: Ante Toni Žižić je novi igrač prvaka Europe

Autor: Z.D.

Iz Izraela u Tursku

Hrvatski reprezentativac Ante Toni Žižić potpisao je ugovor a Anadolu Efesom, klubom koji je u protekle dvije sezone osvojio naslov prvaka Eurolige.

Žižić je potpisao ugovor po sistem 2+1 godina, a u Efes dolazi iz izraelskog Tel Aviva u kojem je prošle sezone u Euroligi u prosjeku zabijao 12,2 poena uz 5 skokova po utakmici.

Ponos Izraela, kako se u košarkaškim krugovima naziva Maccabi, u netom završenoj sezoni je prvi puta od 2014. ostvario plasman u doigravanje Eurolige.

Žižić tako napušta Tel Aviv nakon dvije provedene sezone u dresu Maccabija. Prije toga je tri godine bio član NBA momčadi Cleveland Cavaliers.

Efes ponovno slaže moćnu momčad. Prvak Europe je produžio ugovore sa Bugrahanom Tuncerom, Bryantom Dunstonom, Shaneom Larkinom, Ertenom Gazijem, a uz Žižića je u klub stigao Will Clyburn.

Krunoslav Simon je s druge strane na zalasku svoje fantastične karijere koju je zaključio s dvije uzastopne titule Eurolige i polako razmišlja o igračkoj mirovini, a vjerojatno će zaigrati iduće sezone za neki od zagrebačkih klubova.