Hrvatska
Službeno: Damir Mulaomerović je novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije

Službeno: Damir Mulaomerović je novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije

Autor: HKS/J.P. Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

Mula preuzeo kormilo.

Tijekom proteklog vikenda je održana elektronička sjednica Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza na kojoj je g. Damir Mulaomerović imenovan za izbornika Muške seniorske reprezentacije, javlja službena stranica HKS-a.

Podsjetimo, prošlog su tjedna g. Veljko Mršić i Hrvatski košarkaški savez sporazumno prekinuli suradnju, a g. Damir Mulaomerović bio je dio stručnog stožera reprezentacije te usko surađivao sa sada već bivšim izbornikom.

Novoizabrani izbornik je bivši hrvatski reprezentativac i bivši izbornik reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kosova, a hrvatskoj se reprezentaciji pridružio u svojstvu pomoćnog trenera u veljači 2020., uoči prvog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U svojem podužem košarkaškom životopisu ima osvojenu Euroligu  u sezoni 2001/02 s Panathinaikosom, igrao je i u PAOK-u, Olympiacosu, Bologni, Efes Pilsenu, Real Madridu. Iz tuzlanske Slobode je devedesetih došao u Cibonu i strelovito uzletio dalje, završivši igračku karijeru ponovno u jednom zagrebačkom klubu: KK Zagrebu. Trenersku je karijeru započeo slično kao i igračku: najprije se okušao u Slobodi pa zatim u Ciboni. Danas je trener Cedevite Junior.

Povodom imenovanja Damira Mulaomerovića za izbornika hrvatske reprezentacije, u utorak, 25. siječnja, održat će se konferencija za medije.