Hrvatska
Regija
SLUŽBENO: KK Zadar dogovorio prekid suradnje s Bryonom Allenom

SLUŽBENO: KK Zadar dogovorio prekid suradnje s Bryonom Allenom

Autor: Paulo Sarić

Odlazak klasnog, a nedorečenog Amerikanca.

Košarkaški svijet je stao. Prošloga tjedna su zbog pandemije korona virusa zaustavljena gotovo sva sportska događanja u Europi, pa tako i regionalna liga i hrvatsko prvenstvo. Dok su u domaćem natjecanju na samom čelu tablice sa samo tri poraza iz 21. susreta, Zadrani u ABA ligi - drže fenjer. Ne toliko čvrsto kao prije nekoliko tjedana, ali za ostanak im je bilo potrebno čudo u Beogradu i pobjeda protiv aktualnog prvaka Crvene zvezde.

A onda je puklo. Košarka je stala.

Opasnost od korona virusa do današnjeg dana uvukla se u gotovo sve sfere društva, s tendencijom da paralizira sve što se paralizirati da. Bitci za sada odolijevaju brojni sektori, no i oni najizdržljiviji uskoro će krenuti putem košarke. Vodeći se najavama kriznih menadžera tek će hitne službe i poslovi od javnog značenja ostati u punom pogonu.


U takvoj situaciji trebalo je donijeti odlučne poteze. A prvi od njih je sporazumni raskid ugovora s Bryonom Allenom. Najbolji strijelac Zadra u ABA ligi prije nekoliko dana je preko Švicarske otputovao u SAD gdje bi trebao ostati dok se situacija ne vrati u normalu.

Kada će to biti? Na to pitanje trenutno nitko ne zna odgovor.

Iako se po nekim medijima posljednjih dana špekuliralo da je njegovim putem već krenuo i drugi Amerikanac Muhammed Bashir Ahmed, to nije točno.

Barem za sada.