Hrvatska
Smajlagić potopio Kaštelane

Smajlagić potopio Kaštelane

Autor: Paulo Sarić

Ribola i dalje bez pobjede nakon povratka u elitni razred hrvatske košarke.

Zabok je došao do svoje prve domaće pobjede u HT Premijer ligi. Momčad Ivana Perinčića nakon tri gostujuća trijumfa došla je do prvog slavlja pred vlastitim navijačima svladavši Ribolu Kaštela rezultatom 92-70.

Iako su se gosti nadali da bi mogli doći do svoje prve pobjede ove sezone, Žuti lavovi su od početka preuzeli kontrolu nad susretom te su već do kraja prve četvrtine nakon koševa Petra Marića otišli na dvoznamenkastu prednost (25-14). Dalmatinci su bolje otvorili drugu četvrtinu, prvenstveno na defanzivnom dijelu terena te su u prvih pet minuta primili samo četiri poena što su iskoristili da serijom 0-7 priđu na samo minus četiri (29-25), no ubrzo se razigrao bivši Cibos Sven Smajlagić koji je povezao sedam koševa i držao svoju momčadi u mirnim vodama. Na odmor se otišlo s 47-37 za domaćine koji su čitavo vrijeme držali utakmicu pod kontrolom. Jedini raspoloženi igrač u gostujućim redovima bio je Nikola Došen što je bilo premalo Kaštelanima da ozbiljnije priprijete domaćinima. Zahvaljujući Došenu cijelo su se vrijeme držali na zaostatku od desetak poena, ali bliže od toga nisu uspijevali prići.

Dvoboj je konačno prelomljen sredinom posljednje dionice kada su Smajlagić i Vrlika pokrenuli seriju 13-4 i odveli Zabok na 19 koševa prednosti (83-64). Granicu od 20 poena probio je Ivan Vučić zakucavanjem dvije minute prije kraja što je stavilo „točku na i“ večerašnjeg susreta.

Domaćine je do nove, ukupno četvrte, pobjede predvodio Sven Smajlagić s 21 košem i šest skokova, a premda su po efikasnosti iza njega prednjačili Vrlika i Vučić s po 15 poena, treba istaknuti dobru partiju mladog Borne Kapuste koji je, lošem šutu unatoč, ponovno pokazao da je jedan od prirodnijih igrača na poziciji razigravača u HT Premijer ligi podijelivši osam asistencija. Gostima nisu pomogla ni 23 koša Nikole Došena koji je podijelio i pet asistencija.

Zabok se ovom pobjedom, makar privremeno, popeo na treće mjesto na tablici, dok je Ribola ostala na dnu s omjerom 0-6.