Hrvatska
Smajlagić s dvije trice potopio Goricu, Cedevita i dalje na vrhu poretka

Smajlagić s dvije trice potopio Goricu, Cedevita i dalje na vrhu poretka

Autor: KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: Marin Sušić

Derbi HT Premijer lige

U 8. kolu HT Premijer lige Cedevita Junior je kao domaćin u Košarkaškom centru Dražen Petrović pobijedila Goricu 92:79 i sada u prvenstvu ima omjer 7-1.

Zagrepčani su u posljednjih 10 minuta ušli s tri poena prednosti. Poslije trice Emila Savića Gorica je u 33. minuti vodila s minimalnom prednošću 70:69, no pobjedu je na stranu svoje momčadi odvukao danas sjajni Sven Smajlagić, koji je u sljedećih pet minuta ubacio četiri trice i ukupno 14 poena.

Smajlagić je utakmicu naposljetku završio s 32 poena i devet skokova uz šut za tricu 8/9. Emir Šabić (6 skokova i 4 asistencije) te Rok Radović (3 skoka i 2 asistencije) ubacili su po 15 poena, a Josip Batinić zabio je 11.

S po 20 poena goste su predvodili Borna Kapusta (4 skoka i 4 asistencije) te Marko Baković (10 skokova).

Cedevita Junior je bolje otvorila utakmicu i povela 12:4. Prvo poluvrijeme je, međutim, pripalo Gorici. Gosti su u prvoj polovici susreta većim dijelom vodili igru. U drugoj četvrtini bili su i na +12 i s dva poena zaostatka, s koliko su Vitamini otišli na veliki odmor, mogli su zapravo biti zadovoljniji igrači Damira Mulaomerovića.

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Mislim da smo dobili dobrog protivnika. Još uvijek je vjerojatno njih puno sumnjalo da je Cibona bila neki ekstra dobar dan. Međutim, mi stvarno dobro treniramo i pripremamo se. Gorica ima sjajnu undersized šutersku ekipu. Dosta dugo ih je većina tu, a i trener im je tu puno vremena. Zadavali su nam puno problema, pogotovo u prvom poluvremenu kada su nam raširili reket i s prodorima i ekstra pasevima pogodili čak devet trica. Međutim, u drugom poluvremenu smo bili puno bolji i koncentriraniji. Imali smo stvarno raspoloženog Smajlagića, koji je odigrao fantastičnu utakmicu. Mislim da mu je ovo jedna od boljih partija koje sam gledao u karijeri, a i svi ostali su odigrali maksimalno, od Bošnjaka, Šabića, koji je odigrao kapetanski… Radović nam fantastične stvari radi u obrani, tako da stvarno svaka čast igračima. Vrlo bitno je da smo se s one dvije trice približili na poluvremenu na samo dva razlike. Međutim, Gorica je bila dobra. Bila je to dobra utakmica, prava košarkaška. Mislim da je bilo dosta lijepih i atraktivnih poteza i na kraju nadigravanja i nadmudrivanja.”

Sven Smajlagić, igrač Cedevite Junior: “Očekivali smo tešku utakmicu. Prvo poluvrijeme je bilo izuzetno teško jer nismo nikako našli svoj ritam. Dosta su nas vodili i imali su jedno osam do deset razlike. Uspjeli smo smanjiti na dva razlike na poluvremenu što je bilo krucijalno za nas kako bi mogli u treću četvrtinu krenuti kako inače krećemo. Drugo poluvrijeme je bilo takvo kakvo je. Preokrenuli smo rezultat, uspjeli smo sačuvati prednost i na kraju slavili s 13 razlike.”

Sven je danas odigrao utakmicu kakva se pamti: Danas je bila moja večer, drugi put će biti nečija druga. Svi smo igrali timski. Lopta je išla. Ovaj put je nalazila mene, tako da, sve u svemu, je dobro.”

Bože Radoš, pomoćni trener Gorice: “Dinamična utakmica, bila je velika borba s jedne i s druge strane. Jednostavno, na kraju je bio manjak koncentracije. Neki teški šutevi su od Cedevite upali, a naši nisu. Bila je tvrda utakmica do kraja i na, našu žalost, njihova energija je presudila u ovoj utakmici.”

Emil Savić, igrač Gorice: “Moramo pogledati snimku ove utakmice i vidjeti što se događa jer zadnje dvije utakmice su bile katastrofalne. Dođemo na sedam-osam poena razlike za nas i onda ne znamo prelomiti utakmicu. Trebamo se skupiti kao ekipa, pogledati što treba popraviti i to je to.”