Hrvatska
Smiljanić: Prva liga je idealna za razvoj Roka Prkačina

Smiljanić: Prva liga je idealna za razvoj Roka Prkačina

U 1. kolu Prve muške lige Rudeš je domaćin Dubravi.

Rudeš u novu sezonu Prve muške lige ulazi subotnjim domaćim susretom protiv Dubrave (20.00 – Sutinska Vrela). Novi trener Jurica Smiljanić koji je prošle sezone vodio juniore, a istodobno asistirao Milanu Ličini na klupi seniorske momčadi s optimizmom ulazi u svoju premijernu seniorsku sezonu.

”Unatoč problemima koje smo imali i imamo s ozljedama mogu biti zadovoljan kako su dečki odradili pripreme. Veseli mi njihova želja za treniranjem dva puta na dan, kao i želja da nastave svoj napredak. Imamo puno mladih igrača kojima je ova liga veliki izazov. Činjenica je da će liga biti puno jača i neizvjesnija nego prošle sezone tjera nas da svi damo najveći doprinos”,.kaže Smiljanić na početku razgovora.

Rudeš je tijekom priprema u velikom broju utakmica bio bez igrača koji imaju ili će imati važnu ulogu u sastavu ove sezone. Tako su se nakon ozljeda oporavili Jurič i Zebić, a susret protiv Dubrave propustit će Ljubičić i Meštrović.

 ”Dečki koji su se vratili na parket nisu još uvijek spremni u punom kapacitetu. Prvenstvo počinje, dolazi Dubrava koja je odlična i uigrana momčad s odličnim trenerom Darkom Krunićem i sigurno nam neće biti lako. Znamo da Dubrava imao dva jako dobra centra koji mogu igrati jedan na jedan, a imaju i mogućnost razigravanja vanjske linije. Mi se moramo postaviti kao pravi domaćini s puno agresivnosti i presinga, te kombinatorike u napadu. Bilo bi lijepo dobiti prvu utakmicu, ali to je samo prva utakmica u zahtjevnoj ligi gdje će puno toga biti važno. Klubovi koji imaju dva ili tri iskusnija igrača i koji su fizički spremniji su u prednosti, a prvi pokazatelji tko je za gornji, a tko za donji dom će se znati tek nakon završetka prvog dijela. Vidimo da su se mnogi klubovi pojačali s igračima iz Premijer lige i inozemstva i ozbiljno shvatili ovu ligu. Mi svoj put znamo, a on je identičan onome iz prošle sezone”…dodaje Smiljanić čiji sastav čini i Roko Prkačin, najbolji igrač EP U16 ovog ljeta.

”Ova liga je idealna stepenica za nastavak njegovog razvoja. Ali ne samo njega, već i velikog dijela igrača u našoj momčadi. Važno je dobro trenirati i spremati se za svaku utakmicu. Jednostavno mi moramo gledati samo prvog slijedećeg suparnika, a on je Dubrava i na to smo fokusirani”..zaključio je razgovor Smiljanić.