Hrvatska
Smolić iz Dubrave prešao u Bosco

Smolić iz Dubrave prešao u Bosco

Tomas i Perić ga 'osvojili' planovima za novu sezonu.

Nakon punih pet godina Ante Smolić napušta Dubravu i karijeru nastavlja u prvoligašu Boscu. Smolić je u Dubravu stigao iz Zapada u ljeto 2016.godine, a kroz sezone u Dubravi trenirali su ga Ivan Kapov, Branimir Pavić, Darko Krunić, Vladimir Krstić i Jeronimo Šarin. Prošle sezone u HT Premijer ligi u prosjeku je igrao 18 minuta uz 9 poena i 5 skokova.

”U Dubravu sam stigao na poziv doktora Bernarda Budimira koji mi je stvarno puno pomogao u prilagodbi prilikom dolaska i s njim sam imao najbolju komunkaciju. Bile su to jako dobre godine gdje smo rasli iz sezone u sezonu. Taj rast je počeo u Drugoj ligi kada smo s trenerom Darko Krunićem osvojili prvo mjesto i kroz kvalifikacije stigli do Prve lige, a sezonu poslije i do Premijer lige. Igrao sam s velikim brojem odličnih igrača i pravih karaktera. Dubravi želim sve najbolje i da sljedeće sezone izbori ostanak u ligi, a ja ću biti njihov najveći navijač”…kaže Smolić o svojim sezonama u Dubravi gdje je postao ljubimac navijača, te bio jedan od važnih kreatora uspjeha kluba i ulaska iz Druge lige u HT Premijer ligu.

Iako je imao nekoliko ponuda nije se previše dvojio gdje će nastaviti karijeru ovaj 28-godišnji 205 cm visoki Zadranin.

”Imao sam ponuda i iz inozemstva, ali kada su me nazvali Ivan Tomas, pa Goran Perić i prenijeli njihove planove nisam se dvoumio. Bosco je klub koji je financijski i organizacijski na nivou Premijer lige i nadam se da ćemo u idućoj sezoni i to ostvariti. Momčad će biti mlada i potentna i kao takva će imati što za kazati u novoj sezoni”.