Hrvatska
Snajper ostaje: Nadam se velikom broju proslava na zidiću i da će Baldekin biti neosvojiva tvrđava

Snajper ostaje: Nadam se velikom broju proslava na zidiću i da će Baldekin biti neosvojiva tvrđava

Autor: GKK Šibenik

Šibenik slaže momčad za vrh HT Premijer lige.

Kapetan Domagoj Bašić će i u novoj sezoni predvoditi košarkaše GKK Šibenika. Danas je potpisom ugovora produžio svoju vjernost klubu s Baldekina za još dvije sezone. Ovaj trideset trogodišnji Zagrepčanin u proteklih sedam sezona na Baldekinu postao je ljubimac tribina zbog svoje borbenosti na terenu i preciznog šuta kojim je navijačima donio mnogo veselja.

Ovim potpisom nastavlja se slaganje sastava za nadolazeću sezonu. Osnovni cilj je posložiti konkurentnu momčad koja će se boriti za vrh ljestvice sastavljenu od mladića stasalih iz vlastitog pogona i starijih iskusnih igrača koji mogu dati dodatnu kvalitetu u igri, a ujedno mlađim igračima biti mentori uz koje će učiti i napredovati.

„Znajući dobro Domagojeve ljudske i igračke kvalitete te sve ono što je u proteklih sedam godina pružio klubu, kalkulacija uopće nismo imali te je dogovor brzo postignut. Trener i vodstvo željeli su da ovakav igrač i dalje bude vođa ove momčadi, primjer mlađima. Također, željeli smo pokazati zahvalnost i nagraditi Domagojevu vjernost klubu znajući da će i dalje davati veliki doprinos na terenu, a posebno u razvoju naših mladih igrača.“ kazao je predsjednik GKK Šibenik Ante Burić.

Domagoj Bašić je prvi put zaigrao za šibenskog prvoligaša u sezoni 2012./13. U prošloj sezoni odigrao je 23 utakmice za narančaste s prosjekom od 10.2 koša po utakmici.

„Tko god igrao, Šibenik uvijek teži vrhu. Ove godine imamo momčad sastavljenu od mladih, ali već iskusnih prvoligaških igrača i pokazat ćemo da se sa svima u ligi možemo ravnopravno nositi. Atmosfera u dvorani sigurno će biti odlična, Funcuti su uvijek gromoglasna podrška. Nadam se velikom broju proslava na zidiću i da će Baldekin biti neosvojiva tvrđava,“ kazao je Domagoj.