Europa i Svijet
Sobin i Delaš bolji od Mustapića

Sobin i Delaš bolji od Mustapića

Autor: Teo Cilar

U drugom kolu Poljske lige sastali su se Krosno Jakova Mustapića i Anwil Josipa Sobina i Ante Delaša. Uvjerljivo je slavio Anwil, a svi su naši košarkaši imali zapažene uloge.

Već je nakon prvog poluvremena bilo jasno kako će Anwil s ovog gostovanja odnijeti uvjerljivu pobjedu. Delaš, Sobin i društvo su nakon prvih 20 minuta imali 19 poena razlike, ali tek su u trećoj četvrtini potpuno demolirali Krosno. Taj su period dobili s 27:9 za ogromnih plus 37 uoči posljednje dionice. Tek u zadnjih deset minuta spustio je Anwil u dvije brzine niže što domaćini koriste i malo smanjuju razliku za konačnih 88:57.

Mustapić je bio dvocifren, ušao je s klupe i u 18 minuta ubacio 10 poena uz pet skokova. Za dva je šutirao 4/7, za tri 0/3, a pogodio je oba slobodna bacanja. Sobin je bio najbolji od naših jučer navečer. U 20 minuta na terenu ubacio je 14 poena uz šut za 2 7/7, uhvatio je 9 skokova i dva je puta asistirao. Delaš je ušao s klupe, a igrao je najviše od svih, 22 minute za 5 poena uz šut za dva 1/2, a za tri je gađao 1/3. Ono u čemu je bio najbolji na terenu su asistencije, upisao ih je čak osam uz tri uhvaćena skoka. 

Anwil ima dvije pobjede iz dva susreta koliko imaju i Zielona Gora te Asseco Gdynia. Krosno je na šestoj poziciji s jednom pobjedom i porazom.