Hrvatska
Regija
Šok na Gripama, MZT udaljio Splićane od doigravanja i produžio nadu u ostanak

Šok na Gripama, MZT udaljio Splićane od doigravanja i produžio nadu u ostanak

Autor: Z.D. Photo: Ivica Čavka/KK Split

Puno toga ovisi o subotnjoj utakmici Cibona - Zadar

Košarkaši Splita su u utakmici pretposljednjeg AdmiralBet ABA lige iznenađujuće izgubili na Gripama od MZT-a  Skoplja sa 74-77 (24-20, 7-19, 24-20, 19-18) i tako doveli pod znak pitanja plasman u doigravanje.

Bilo je ovo jedno od lošijih izdanja Splićana u posljednje vrijeme protiv silno motiviranih Makedonaca koji su u prošlom kolu pobijedili Zadrane u Skoplju, a sada preko drugog hrvatskog kluba produžili nadu u ostanak u ligi.

Shannon Shorter je s 22 poena, kojima je dodao devet skokova i isto toliko asistencija, bio najbolji igrač Splita, no kada momčad izgubi i njegov učinak odlazi u drugi plan.

U subotu (17 sati) u Zagrebu se sastaju Cibona i Zadar. Cibona je na omjeru 9-15, a Zadar 10-14. Obje momčadi u igri su za doigravanje, baš kao i Studentski centar (10:14) koji u ponedjeljak 10. travnja  igra protiv FMP-a

Split kolo prije kraja ima omjer 10-15, a u posljednjem kolu gostuje kod Crvene zvezde. Zadar će na Višnjiku u 26. kolu dočekati Partizana, dok će Cibona gostovati kod MZT-a, a Studentski centar kod Igokee, koja u ponedjeljak u 25 kolu gostuje kod Partizana.