Regija
ŠOK U OLIMPIJI: Između 2 bacanja, 3 sekunde prije kraja, na -1, na klupu poslan fantastični Badžim

ŠOK U OLIMPIJI: Između 2 bacanja, 3 sekunde prije kraja, na -1, na klupu poslan fantastični Badžim

Autor: Branko Tabak

Nevjerojatna završnica utakmice finalne serije u Sloveniji.

Nevjerojatna završnica utakmice u finalu slovenskog doigravanja za naslov prvaka. U drugom susretu serije između Petrol Olimpije i Sixt Primorske, u koji se ušlo s prednošću Primoraca 1-0, na tri sekunde prije kraja suci su poslali najboljeg igrača Olimpije Roka Badžima na klupu zbog, kažu na službenoj stranici ljubljanskog kluba, male ogrebotine.

Ništa tu ne bi bilo sporno da se to nije dogodilo između dva bacanja. Badžim je prvo pogodio i smanjio prednost gostiju na 75-76, a onda su ga suci posjeli na klupu. Točnije dugi sudac susreta Sašo Petek i to na sugestiju igrača Primorske Luke Vončine. 

Drugo bacanje izveo je Dražen Bubnić kojeg je kao zamjenu u igru poslao iznenađeni Jure Zdovc. Bubnić je promašio, Primorska je dograbila loptu I utakmici je tu bio kraj.

- Ovakve stvari me uznemiruju, ali pravila igre su očito takva, rekao je nakon utakmice trener Ljubljančana Zdovc. 

Badžim je tijekom cijelog susreta dominirao, postigao je 25 poena uz 4 asistencije. Na drugoj strani, u momčadi Jurice Golemca, Marjan Čakarun je postigao 8 poena uz 11 skokova.

Primorsku, koja je bila bolja većim dijelom utakmice, jedna pobjeda dijeli od trostruke krune (ABA 2 liga, Kup Slovenije, prvenstvo). Treći susret na rasporedu je u petak 24. svibnja u Kopru (18:45 h).