Europa i Svijet
Hrvatska
Sončekov dan privukao stotinjak ekipa najmlađih košarkaša

Sončekov dan privukao stotinjak ekipa najmlađih košarkaša

Autor: R.I.

KK Stoja nastupila sa selekcijama Dječaka i Mini basketa na turniru u Novoj Gorici

Proteklog vikenda u Novoj Gorici (SLO) održan je 23. međunarodni košarkaški turnir „Sončkov dan“ na kojem je sudjelovalo stotinjak ekipa iz Slovenije, Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i  Makedonije. 

Ovaj susret najmlađih košarkaša već dugi niz godina pohode klubovi iz cijele Istre među kojima su najredovitiji sudionici Poreč, Rovinj, Umag, Pazin i Stoja. Ono što je najbitnije za Sončkov dan je da turnir nije natjecateljskog karaktera nego je to prvenstveno festival košarke kako i piše na web stranicama susreta  kojemu su primarni ciljevi druženje, zabava i ljubav prema košarci pa se stoga u jednom danu odigra čak 230 utakmica. 

Svake godine Sonček ima i svoje ambasadore koji promoviraju i populariziraju kraljicu sportova – košarku. Tijekom godina turnir su posjetili i dali mu podršku košarkaški velikani kao što su: Ivo Daneu, Nikola Plećaš, Damir Šolman, Bogdan Tanjević i mnogi drugi, a kao sudionici učestvovali su i NBA igrači Luka Dončić i Goran Dragić.

Ove godine KK Stoja krenula je u Goricu sa dvije najmlađe selekcije, Dječaka i Mini-Basketa. Ekipa Dječaka je u svojoj skupini ostvarila sve tri pobjede protiv ekipa Sarajeva, Vrhnike i Medvoda, dok su mini basketaši ostvarili dvije pobjede i jedan poraz protiv ekipa Senčura iz Kranja, Tabora i Tolmina.

Nakon odigranih susreta i zajedničkog ručka uslijedio je prigodan zabavno-sportski program gdje se uz pjesmu, ples i akrobacije održala tradicionalna All Star utakmica te natjecanje u tricama i slobodnim bacanjima. KK Stoja je opet imala svog predstavnika u revijalnoj All star utakmici. Nakon Vita Mlatca i Pina Cukerića prijašnjih godina, ove godine sudionik je bio Filip Jurman koji je postigao 5 koševa od čega i jednu tricu. Moramo podsjetiti i to da su protekle dvije godine košarkaši Stoje Diego Sošić i Roko Cetina bili pobjednici natjecanja u tricama te su osvojili glavnu nagradu susreta, biciklu i dres Dražena Petrovića.