Hrvatska
Split neokrznut prošao kroz Jazine, Puntamičane samo čudo može spasiti

Split neokrznut prošao kroz Jazine, Puntamičane samo čudo može spasiti

Autor: Saša Ćirić Photo: Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika

HT Premijer liga.

U nadoknadi 17. kola HT Premijer lige Split je u Jazinama svladao Puntamiku rezultatom 74-109.

Čak i da se utakmica igrala u "normalnim" uvjetima, s punim kadrom, Splićani bi bili veliki favoriti. Možda ne bi došli lako do pobjede, ali takvi susreti su rijetko nudili iznenađenja. Ovako, bez gotovo cijele seniorske momčadi, Puntamičani su bili topovsko meso zvučnijem protivniku. U hodnicima Jazina se sve glasnije priča o brojnim odlascima, pa ne čudi sastav za današnju utakmicu, u kojoj su od igrača s ozbiljnijom minutažom u sezoni participirali tek kapetan Dino Palčić, Petar Marić, Luka Tomas i Dominik Zelanto. Momčad je s klupe vodio Roko Jurlina, koji je prema nama dostupnim informacijama privremeno uskočio u cipele samoizoliranog Hrvoja Vlašića. Puntamičani usto nisu mogli računati na usluge ozlijeđenog Marina Šarlije, kao ni mladog Davida Pavina koji je na ANGT turniru u Beogradu.

Sama utakmica je bila jednosmjerna cesta od gotovo prve minute. Nakon početnih 3-3 Split radi seriju od sedamnaest uzastopnih poena i odvaja se na sigurnu razliku koju je održavao cijelu prvu četvrtinu (12-30). Pero Marić je početkom druge dionice s pet poena u nizu smanjio zaostatak na nešto podnošljivijih 13 poena, ali Splićani nakon tog početnog šoka ubacuju u višu brzinu i do kraja poluvremena podižu razliku na +25 (34-59).

U drugom poluvremenu su obje momčadi dale više prilike igračima s klupe, pa su tako kod Puntamičana prve seniorske minute (prinudno) upisali Martin Alić, Šimun Lončar, Šime Bašić i Borna Brzoja, dok je kod Splita gotovo punih petnaest minuta konce igre vukao Fabian Šiško, digavši malobrojnu publiku na noge s nekoliko izvrsnih prodora i dodavanja.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Lovre Runjić (25 poena, 12 skokova), Mateo Kedžo (21 poen, 10-10 iz igre) te Maj Kovačević (15 poena, 5 trica), dok su kod domaće momčadi prednjačili raspoloženi Palčić (24 poena, 7 asistencija, trice 6-8), Luka Tomas (20 poena, 5 skokova) i Dominik Zelanto (11 poena).