Hrvatska
Mulaomerovićevi Vitamini upisali vrijednu pobjedu na gostovanju u Jazinama; domaći izgubili isključenog Vučića, dobili odlične minute mladog Pavina

Mulaomerovićevi Vitamini upisali vrijednu pobjedu na gostovanju u Jazinama; domaći izgubili isključenog Vučića, dobili odlične minute mladog Pavina

Autor: Saša Ćirić Photo: Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika

Desetkovani protiv desetkovanih.

Cedevita Junior je na gostovanju kod Sonik Puntamike otvorila 2022. godinu pobjedom u nadoknadi odgođenog susreta 9. kola HT Premijer lige rezultatom 62-70.

Priliku da otvore 2022. godinu su dobili, u skladu s dobro nam znanim epidemiološkim peripetijama, Zadrani i Zagrepčani, koji su tako na parket izašli puna dva mjeseca nakon odgode. Kako je zimski prijelazni rok HT Premijer lige bio na redu početkom prosinca, Puntamika nije mogla računati na usluge Ante Gospića, dok su zbog zdravstvenih problema u redovima domaćih nedostajali važni rotacijski igrači kao što su Luka Tomas, Dino Palčić i Marko Jurič. Stipe Kuliš je tako s osam igrača na rosteru izašao na megdan Damiru Mulaomeroviću, koji je tek malo bolje stajao po tom pitanju. Zagrepčani su u Zadar doputovali sa svega devet igrača u sastavu, koji su trebali nadomjestiti značajne učinke ponajprije Filipa Bundovića i Gorana Filipovića, kao i momaka koji su promijenili sredinu (Sven Smajlagić, Fran Jacović).

Kad sve te informacije uzmemo u obzir, kao i činjenicu da su klubovi bili na gdješto smanjenom radnom intenzitetu uslijed blagdanske pauze, ne čudi start utakmice s puno grešaka i promašaja na obje strane. Vitamini su, logično, odlučili zaigrati na kartu svojih brzih i mladih nogu, pa su u početku udvajali svako spuštanje lopte na niski post - nešto što iskusnoj momčadi kao što je Puntamika dođe kao kruh svagdašnji. Posebno su igrači Cedevite ciljali Marina Šarliju, čije su povratne lopte prema bekovima lako anticipirali i iz njih otvarali brze kontre. Ipak, ruka nije bila mirna pa se na prvu pauzu otišlo sa svega 25 postignutih poena u zbroju (11-14). Drugu dionicu su još jednom bolje otvorili gosti, pa su tako nakon zakucavanja Roka Radovića otišli na najviših +11 (15-26). Slijedi razdoblje puno bolje igre domaće momčadi, koja je povlačenjem Šarlije iz petorke dobila na brzini. Napadački se otvorilo Ivanu Vučiću i Petru Mariću, pa Puntamičani koncem prvog poluvremena nakon serije 15-2 dolaze do vodstva. Ipak, u posljednjem napadu Marić promašuje, lopta dolazi do gostujućeg kapetana Emira Šabića koji u kontri polaže sa zvukom sirene, pa se na poluvrijeme odlazi u egalu (30-30).

Treću četvrtinu bolje otvaraju gosti, ali tada na scenu stupa mladi Zadranin David Pavin, koji s nekoliko preciznih dalekometnih šuteva okreće momentum i rezultat u domaću korist (46-43). Dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine dogodio se bez sumnje ključan trenutak susreta. Uslijed niza dvojbenih sudačkih odluka koje su vidno iznervirale malobrojne gledatelje i domaću momčad, dotad najbolji igrač domaćih Vučić gubi živce i dobija dvije uzastopne tehničke pogreške zbog prigovora. Šabić pogađa oba slobodna bacanja, a iz dodatne akcije poentira Matej Bošnjak (46-47), što se pokazalo kao vodstvo koje gosti do kraja neće izgubiti. Razlika je rasla još jednom do najviših +11 (55-66), ali domaći nisu imali snage za preokret.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Radović, Kučić i Miličević (svi po 13), dok su kod domaćih prednjačili Marić (16), Vučić (13), Pavin i Šarlija (po 11).