Hrvatska
Karahodžić tricom priskrbio Furniru važnu pobjedu u Jazinama

Karahodžić tricom priskrbio Furniru važnu pobjedu u Jazinama

Autor: Saša Ćirić Photo: Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika

HT Premijer liga.

Furnir je u teškoj utakmici svladao Sonik u Jazinama rezultatom 63-67.

Iako su Zagrepčani prve poene upisali nakon više od pet minuta igre, Puntamičani nisu to razdoblje iskoristili za značajnije rezultatsko odvajanje. Najviša prednost domaće momčadi iznosila je devet poena (11-2), što je gostima otvorilo prostor za brzi povratak u egal. Iako je Jeronimo Šarin u nekim trenucima igrao s čak tri visoka igrača, zadarska momčad je svoju prednost ostvarivala iz reketa i s poludistance. S druge strane, Dubrava se u drugoj dionici vratila u igru dalekometnim šutom. Trica Domagoja Samca za 15-16 označila je početak razdoblja u kojem smo do kraja poluvremena gledali stalne promjene vodstva (čak devet), pa se na poluvrijeme otišlo s jednim posjedom prednosti za Sonik Puntamiku (37-34).

Utakmica je imala izrazitu natjecateljsku konotaciju, skratile su se rotacije i svaki posjed je bio važan. Uostalom, večerašnji suparnici su u dvoboj ušli s identičnim omjerom pobjeda i poraza (5-13), pa su bodovi iz direktnog sraza imali dodatnu težinu.

Drugo poluvrijeme je počelo gotovo jednako kao prvo. Sonik je poveo +6 (42-36) nakon dalekometnog ubačaja Luke Tomasa, ali gosti promptno odgovaraju serijom 7-0 i ponovno prelaze u vodstvo (42-43). Dubravaši su preuzeli konce igre i proveli u vodstvu cijeli ostatak treće četvrtine.

U posljednjoj dionici tridesetak okupljenih gledatelja je čekalo na prvi ubačaj više od dvije i pol minute. Mladi Mateo Vidović je podigao prednost gostiju na dotad najviših +5 (51-56), ali raspoloženi Vučić brzinski uzvraća tricom. Činilo se da je Vlašić pronašao dobitnu formulu s obrambeno boljom bekovskom kombinacijom Tomas-Jurič, kojima je pridodao mladog Davida Pavina. S tom postavom, koju su zaokruživali Ivan Vučić i Ante Gospić, pa su u rovovskoj bitci Zadrani malo-pomalo došli do vodstva na ulazu u posljednje tri minute (60-58). Ipak, velika želja Šarinove momčadi morala je biti nagrađena. Vidović pogađa novu tricu, a na ulazu u posljednju minutu Kenan Karahodžić ubacuje dva važna slobodna bacanja (60-63). Na drugoj strani Vučić griješi u dodavanju u reketu, a na semaforu ostaje nešto više od četrdeset sekundi. Na drugoj strani posjed Furnira bio je u opasnosti jer su se Puntamičani kvalitetno branili bez prekršaja, ali je sjajni Karahodžić pogodio tricu s istekom napada (60-66) i de facto riješio pitanje pobjednika. Najbolji pojedinac domaćih Vučić ubacuje još jednu tricu, ali na drugoj strani faulirani Amerikanac Collins pogađa jedno bacanje i postavlja konačni rezultat (63-67). Sonik sada skupa s Alkarom drži premijerligaški fenjer, obje momčadi imaju omjer 5-14. Furnir malo može odahnuti, s omjerom 6-13 ima identičan omjer kao VROS i Šibenka.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bio je Vidović (19), dok je Karahodžić bio učinkovit na obje strane parketa (17 poena, 9 skokova, 3 blokade). Kod domaćih prednjačili su Vučić (20 poena, 7 skokova), Palčić (11 poena, 5 skokova) i Šarlija (10 poena, 5 skokova).