Hrvatska
Sonik ima ono što Zadar nema… Hoće li to biti dovoljno za ključnu pobjedu u Zagrebu?

Sonik ima ono što Zadar nema… Hoće li to biti dovoljno za ključnu pobjedu u Zagrebu?

Autor: Paulo Sarić

Pred Puntamičanima je prva od dvije prilike za povratak u elitu.

U sjeni, nezasluženoj sjeni, prve utakmice razigravanja KK Zadar za ostanak u ABA ligi svoju će bitku večeras voditi i drugi zadarski klub KK Sonik Puntamika. Da 'Zeleni' iz utakmice u utakmicu rastu i prikazuju sve bolje partije jasno je svakome tko ih je gledao, no jedna ih druga stvar izdvaja od konkurencije. Agresivnost i borbenost. Igra je to koju od svojih momaka u najavi svakog susreta traži i trener „starijeg brata“ Ante Nazor, no rijetko ju dobije. Šime Kraljević nema takvih problema.

Čvrsta momčadska obrana, agresivnost na granici kontakta i puno trčanja. Igra je to kakvu bi brojni Zadrani htjeli vidjeti i od svog najdražeg kluba, a da je recept pravi potvrđuju i rezultati iz Jazina gdje stanuje Sonik koji danas kreće u ostvarenje jave koja je sve donedavno bila san.

S druge će se strane naći Dubrava, momčad koja je čitave sezone pružala kvalitetne partije upisavši tek pet poraza u Prvoj muškoj ligi. No, za Puntamičane zasad nisu našli rješenja. Dva poraza u osnovnom dijelu natjecanja i treći nedjeljni u kojem su ih Dalmatinci, kako je sam trener Krunić rekao, 'nakantali'.

Na koncu plus 26. Kada se ubaci čak 14 trica teško je očekivati drugačiji rasplet.

- Na kraju je presudio šut za tri poena, no mi smo samo uzeli ponuđeno. S druge strane imali smo sporiji ulazak u dvoboj sa samo deset ubačenih poena u prvih deset minuta. Eddi je promašio četiri šuta, poluhoroga koja su za njega praktički ziceri, promašili smo dvije kontre itd. No, takve stvari se uvijek vrate – osvrnuo se na nedjeljni dvoboj trener Kraljević.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Ipak, večeras nas očekuje potpuno drugačiji susret. Dubrava je na svom terenu puno opasnija momčad, a pomoć s tribina daje dodanu vrijednost ionako kvalitetnom sastavu.

 - Od svojih momaka tražim prije svega borbenost i agresivnost, a pobjeda neka bude i pola koša. Pred nama je otvoren susret u kojemu obje momčadi imaju svoje šanse, no mi želimo pokušati sve završiti već danas. U slučaju eventualne 'majstorice u igraće se može uvući nervoza, a onda će odlučivati potpuno druge stvari.

Ima li favorita?

- Mislim da nema. Možda smo mi u određenoj maloj prednosti radi rezultata prve utakmice, prije svega što će, kako susret bude odmicao, njima rasti pritisak. Uoči dvoboja protiv Agrodalma u Zagrebu svojim sam dečkima rekao da je sve unutar desetak razlike tijekom utakmice dobro. Jedna kvalitetna obrana i kontra te neki ludi šut i eto te na minus pet. A kako vrijeme protječe tako njima ulazi voda u uši. No, večeras nas očekuje bitka dviju izjednačenih momčadi u kojoj će odlučivati nijanse – zaključio je Kraljević.

Utakmica se igra večeras s početkom u 20 sati u Sportskoj dvorani Dubrava.