Hrvatska
Sonik je klub koji mi je dao šansu kada sam bio bez posla, zato sam opet tu

Sonik je klub koji mi je dao šansu kada sam bio bez posla, zato sam opet tu

Autor: Sport 023

Hrvoje Vlašić preuzeo klupu Puntamike

Nakon što je prije dva dana potpisao jednogodišnji ugovor sa Košarkaškim klubom Sonik-Puntamika, zadarski košarkaški stručnjak Hrvoje Vlašić danas je u Jazinama u prisustvu predsjednika kluba Mirka Jošića, sportskog direktora Pere Perića i pomoćnika Stipe Kuliša predstavljen javnosti, piše portal Sport 023. 

Vlašić je na klupi Sonik-Puntamike zamijenio je Šimu Kraljevića koji je Puntamičane vodio posljednje tri sezone i koji ih je nakon sedam godina vratio u elitni razred domaće košarke.

Hrvoje Vlašić dobro je poznato lice među zadarskim košarkaškim trenerima. U svojoj bogatoj karijeri, koja traje već više od dva desetljeća, vodio je puno klubova pretežito iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. Okušao se i u ABA ligi kao trener Šibenke u sezoni 2004/05, jedinoj kada je klub iz Krešimirova grada nastupao u ovom natjecanju, a u regionalnoj ligi bio je i na klupi Košarkaškog kluba Zadar u sezoni 2013/14. Najveće uspjehe ostvario je, pak, kao trener Širokog i mostarskog Zrinjskog s kojima je 2009-te, odnosno 2018-te osvajao titule prvaka BiH.

Vlašić je u svom prvom obraćanju medijima izrazio zadovoljstvo povratkom u „staro jato“.

„Dolazim u dobro poznatu sredinu i drago mi je da sam se vratio doma nakon nekoliko sezona provedenih vani. Nisam puno razmišljao kad je stigla ponuda od Sonik-Puntanike jer sam imao i nekakvu obavezu vratiti se. Jer zadnji put kad sam bio ovdje bio sam bez posla godinu dana kada su me pozvali u klub i dali mi šansu. Tada smo kroz Drugu ligu napravili dobar posao i bio sam zadovoljan. Sada se nadam da ću moći sa svojim iskustvom i radom prenijeti neka znanja i napraviti sve što se od nas bude tražilo. U ovom trenutku nemamo neku jasnu situaciju oko sastava ali vjerujem kako ćemo to pitanje vrlo brzo iskristalizirati.“

Onda Druga liga, a sada izazov u HT Premijer ligi. Prema svemu sudeći, klub je dovodeći  Vlašića na mjesto prvog trenera u novoj sezoni najavio još veće ambicije. Igrači koji s ugovorom dočekuju novog trenera su Tomislav Cvitković, Šime Špralja, Filip Jošić i Teo Petani. Sam Vlašić kaže kako će roster biti kompletiran do početka priprema, a u njemu bi se trebalo ispreplesti iskustvo i mladost.

„Ambicije su da pokušamo kroz sezonu ići što mirnije. Da imamo što manje stresova i samim time da uspijemo promovirati neke mlađe igrače ali i da uspijemo napraviti nekakav balans unutar momčadi sa starijim igračima koji će biti u rosteru.“

Jednu stvar Vlašić je posebno napomenuo.

„Jako mi je drago da će mi pomoćnik biti Stipe Kuliš s kojim se vrlo dobro poznajem. Mislim da nas očekuje jedan dobar rad.“

I sam Kuliš o novom je treneru govorio biranim riječima.

„Velika mi čast što ću klupu dijeliti s trenerom Vlašićem. Veže nas nekla duga povijest i na relacij trener – igrač u mlađim kategorijama, a sada smo i na relaciji trener – trener. Izuzetno smo kompatibilni u određenim košarkaškim promišljanjima. Tako da vjerujem da ćemo našim iznimnim radom, trudom, predanošću i znanjem omogućiti ovoj ekipi da ispuni sve svije potencijale.“

Uz Kuliša, koji je funkciju pomoćnog trenera obnašao i za vrijeme bivšeg trenera Kraljevića, stručni stožer čine još doktori Šušak i Tolić te fizioterapeut Lukić.    

Početak priprema Vlašić je najavio za početak kolovoza iako će točan datum ovisiti o tome kada će početi HT Premijer liga za koju je predsjednik Jošić rekao kako još uvijek nije poznato u kojem će se formatu igrati s obzirom na zdravstvenu situaciju u državi.