Hrvatska
Sonik na krilima sjajnog dvojca Marić - Šarlija prekinuo niz poraza slavljem nad Alkarom

Sonik na krilima sjajnog dvojca Marić - Šarlija prekinuo niz poraza slavljem nad Alkarom

Autor: Saša Ćirić Photo: Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika

Važna pobjeda za Zadrane.


 Momčad Sonik Puntamike je prekinula negativan niz pobjedom nad Alkarom u Jazinama rezultatom 93-84.

Zadrani su u susret ušli s imperativom pobjede. Posljednje slavlje Puntamičana je bilo ono na gostovanju kod Škrljeva koncem listopada, pa je Stipe Kuliš morao dobrano poraditi na pripremi utakmice i neutraliziranju zahuktalog sinjskog stroja. Marko Trninić je, s druge strane, nakon teškog ulaska u sezonu našao dobitnu formulu i podigao Alkar s dna ljestvice.

Prvo poluvrijeme je bilo pravi sudar košarkaških svjetova. Dok su Sinjani forsirali tricu, i to iznimno uspješno, Puntamičani su u počecima utakmice gotovo sve lopte spuštali na iznimno raspoloženog Marina Šarliju. Uz iznimku jednog perioda igre u kojem je Alkar stvorio prednost od 9 poena (18-27), prve dvije dionice su bile najvećim dijelom izjednačene. Na veliki odmor se otišlo s +3 za goste (39-42), koji su gađali tricu s čak 53% uspješnosti (8/15), dok je domaća momčad bila iznimno raspoložena za dva poena (15/20, 75%).

Treća četvrtina se nastavila u istom tonu - sjajni Alkarov Amerikanac McGlynn je prvo izborio i realizirao tri slobodna bacanja, da bi nakon toga pogodio novu tricu, svoju četvrtu. No, tada kreće Petar Marić show. Superiskusni branič je potvrdio svoju vrhunsku šutersku formu, te nastavio gdje je stao u utakmici protiv Šibenke. U drugom dijelu je ubacio 17 poena i inicirao preokret, u kojem su mu sjajno asistirali Šarlija i Prskalo, koji je zauzeo mjesto ozlijeđenog Ivana Vučića. Sonik je u drugom poluvremenu ubacio čak 54 poena, što je bilo i više no dovoljno za pobjedu protiv rastrčanog i raspucanog Alkara, koji ipak nije uspio održati dobru šutersku formu iz prvog poluvremena - u drugom su ubacili tek četiri iz 18 pokušaja.

Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bili su Petar Marić (29), Marino Šarlija (23) i Marko Prskalo (17), dok su kod gostiju prednjačili Patrick James McGlynn (33), Dominic Gilbert (18) i Hrvoje Vučić (16).