Hrvatska
Sonik od -20 do produžetka, Bašić odveo Brokere do pobjede

Sonik od -20 do produžetka, Bašić odveo Brokere do pobjede

U subotu navečer su Vrijednosnice u sklopu 4. kola HT Premijer Lige nakon produžetka pobjiedile KK Sonik.

KK Vrijednosnice Osijek - KK Sonik Puntamika 102:95 (27:12, 23:23, 19:26, 17:25, 16:9)
    

Vrijednosnice: Bašić 26, Jordano 17, Filipović, Kujundžić 5, Dmitrović, Ćorić 13, Šarenac 6, Buljević 21, Vedriš, Darling 14,Turalija, Vuković.
    

Sonik: Jošić 12, Jerkov 3, Palčić 2, Petković, Jurjević 19, Banić 10, Jukić 16, Keserović, Špralja 6, Popić 2, Petani 3, Segarić 22.
    

Obje ekipe ulaze u utakmicu nervozno sa dosta grešaka i promašaja, igra se u egalu do 5.minute gdje Vrijednosnice kod rezultata 12:12 rade seriju od 15:0 i završavaju četvrtinu rezultatom 27:12. U drugoj četvrtini, večeras raspoloženi Lovre Bašić i Lovro Buljević odvode Vrijednosnice na najvećih 50:30 no borbeni Zadrani do poluvremena smanjuju na 50:35. 

Drugo poluvrijeme Puntamika kreće agresivnije i preko Jurja Segarića i Edija Jurjevića smanjuju vodstvo Vrijednosnica na 69:61. U zadnjoj četvrtini Brokeri održavaju prednost sve do zadnje dvije minute gdje gosti smanjuju na 86:82. Nakon nekoliko promašenih prilika na obje strane pet sekundi prije kraja Emilio Banić zabija tricu uz prekršaj Buljevića te sa pogođenim slobodnim bacanjem dolazi do poravnanja rezultata 86:86. 

U zadnjem napadu Antonio Jordano nije poentirao i utakmica je otišla u produžetak. Lovre Bašić je iskusno vodio Vrijednosnice u produžetku, u kojem je palo dosta koševa (16:9) . Sa više koncetracije i boljom realizacijom Brokeri zasluženo odnose pobjedu koja je mogla biti osigurana već i u regularnom dijelu utakmice. 

Izjave: 

Trener Sonik Puntamika - Šime Kraljević: 

Čestitke domaćinu na zasluženoj pobjedi. Imali smo neki black out još u prvoj četvrtini. Do rezultata 12:12 smo se držali plana igre, nakon toga neki igrači su preuzeli samoinicijativu i tu su nas igrači Vrijednosnica kaznili te otišli na prednost od 15 razlike. Vjerovali smo da možemo igrat s njima, to nas je i vratilo u utakmicu, nekoliko nesmotrenih pogrešaka i dekoncetracije je presudilo utakmicu. 

Trener Vrijednosnica - Domagoj Kujundžić: 

Danas smo dva puta dobijali već gotovu utakmicu, vodili smo prvo poluvrijeme i po 20 razlike,nekim nerezonskim, brzim šutevima smo ih vratili u igru. Nakon toga bespotrebno napravljen prekršaj za tri poena gdje smo ušli u produžetak. Mislim da je ovo danak neiskustvu, momčad je premlada, u onim trenucima kad je momčad trebala stat na loptu, mi smo ubrzali i doveli smo utakmicu u probleme.

Igrač Vrijednosnica - Lovre Bašić: Čestitao bi ekipi Sonika na jednoj muškoj utakmici. Mislim da smo mogli puno lakše doći do pobjede ali smo u nekim trenucima jednostavno prebrzo ulazili u šuteve i to je njih dovelo na minimalan zaostatak. Na kraju smo uspjeli pobjediti, čestitam svojim suigračima i treneru na zasluženoj pobjedi. Sljedeću utakmkicu Vrijednosnice igraju u utorak 22.10.2019. protiv BC Armex Decin u Češkoj.
    

Rezultati by SofaScore