Hrvatska
Sonik potopio 'Žutu podmornicu' i priključio se 'Žutima'

Sonik potopio 'Žutu podmornicu' i priključio se 'Žutima'

Danas ćemo saznati imena ostalih šest sudionika Final Eighta.

Nakon Splita Final Eight Jupa Krešimira Ćosića izborila je i momčad Sonik Puntamike. Oni su u zadarskom gradskom derbiju nadigrali lidera Prve lige, KK Jazine Arbanasi rezultatom 81-72.

Puntamičani su bolje otvorili susret ite su imali inicijativu i vodstvo tijekom cijele prvoj četvrtini koja je završila rezultatom 22-18 za Zelene. Na otvaranju druge četvrtine Juraj Segarić tricom odvodi Sonik na 25-18. Umjesto očekivanog stavljanja stvari na pravo mjesto, dogodio se protuudar Jazina koje serijom 13-0 preuzimaju vodstvo (25-31) i kontrolu rezultata između 4 i 6 poena razlike.


Početkom drugog poluvremena Sonik stišće u obrani, podiže agresivnost i potpuno zaustavlja Franka Šanga koji je tricama pokrenuo preokret Jazina. Istovremeno su neutralizirali i novopridošlog američkog playmakera Dariana Adriana Andersona, ostavili su Stipi Krstanoviću otvoren put prema košu, ostavljali ga samog na šutu za tri poena, ovaj to nije iskoristio te se može reći da su ovim taktičkim rizikom Puntamičani napravili gro posla na putu prema pobjedi. Uglavnom su do kraja susreta održavali prednost između 6 i 12 poena razlike. Istina, Jazine su dva puta stigle do -4, no ni tada se nije činilo da imaju snage za preokret. Jednostavno, Sonik je imao kontrolu događanja na parketu.

Tomislav Cvitković je bio najefikasniji igrač Sonika. Postigao je 22 poena, Juraj Segarić ih je zabio 18, a značajan doprinos, posebice serijom trica na kraju treće i početku četvrtine dao je Emilio Banić (12 poena za 17 minuta). Kod Jazina svidjeli su se Roko Erslan i novak Anderson koji su postigli po 17 poena.

Na kraju je završilo 81-72 za premijerligaša koji će u četvrtfinalu zaigrati protiv pobjednika susreta Alkar-Zadar koji je na rasporedu večeras u 19 sati.