Hrvatska
Sonik slavio u Zaboku, četvrti poraz Tomasove momčadi u nizu!

Sonik slavio u Zaboku, četvrti poraz Tomasove momčadi u nizu!

Autor: Branko Tabak

Druga pobjeda Zadrana i to druga gostujuća.

Košarkaši Sonik Puntamike konačno su naplatili svoje dobre igre i nes(p)retne poraze u dosadašnjem dijelu sezone te drugom gostujućom pobjedom pokazali da su kompaktna i ozbiljna momčad koja nije zalutala u HT Premijer ligu.

Ovoga puta slavili su u Zaboku 73-82.

Domaćini su u prvom poluvremenu pravili rezultatski odmak, gosti se vraćali. Najveća prednost Zaboka bila je 34-21, no do velikom odmora Sonik je stigao do 47-41. A onda se dogodila prijelomna treća četvrtina u kojoj su Zadrani prvo sustigli pa potom i prestigli Zabočana i pobjegli na deset poena viška.  Zabok se u posljednjoj četvrtini približio na 65-70, no Josip Jukić povezuje četiri poena i vraća Puntamičane u pobjednički ritam. Osigurač pobjede bila su uspješno izvedena slobodna bacanja. Juraj Segarić ih je na utakmici pogodio 10 od 11 te je bio najefikasniji Igrač Sonika s 20 poena. Emilio Banić ih je postigao 19, a Josip Jukić 18. Kod Zaboka najbolji strijelac bio je Luka Tomas sa 17 poena.

Četvrti je ovo poraz momčadi Ivana Tomasa u nizu koji je zasigurno aktivirao alarme za uzbunu. A sezona im je počela fantastično, uvjerljivom pobjedom na gostovanju kod Dubrave i onom na svom parketu protiv favoriziranog Splita.