Hrvatska
Puntamičani upisali vrijednu pobjedu protiv Brokera u susretu punom nervoze i prepustili im ulogu fenjeraša

Puntamičani upisali vrijednu pobjedu protiv Brokera u susretu punom nervoze i prepustili im ulogu fenjeraša

Autor: Saša Ćirić Photo: Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika

Radost popodnevnog loptanja.

Sonik Puntamika je u Jazinama svladala momčad Vrijednosnica Osijek rezultatom 89-79 u susretu 4. kola Lige za ostanak.

Domaći su na krilima dvije uzastopne pobjede ušli s velikim optimizmom u današnji dvoboj, koji je imao iznimnu važnost za obje momčadi. Nakon 25 odigranih utakmica ova dva suparnika su bila na samom dnu prvenstvene ljestvice s osam pobjeda na svom kontu. Osim očite bodovne koristi slavlje u međusobnom duelu donijelo bi pobjedniku i psihološko rasterećenje uoči nastavka natjecanja.

U prvih dvadeset minuta svjedočili smo one-man-showu Marka Prskala, koji je potpuno namjestio ruku. Krilni centar Puntamičana je u tom periodu ubacio 21 poen (trice 5-7), što je bilo krucijalno za dvoznamenkastu (51-39) prednost momčadi Roka Jurline na poluvremenu.

Osječani su u srijedu na Baldekinu na poluvremenu imali egal i potpuno pali protiv energetski i voljno spremnijeg protivnika. Ovdje nisu htjeli ponoviti istu grešku, pa su na krilima dvojca Makoi - Kuany od samog starta treće dionice nametnuli sebi prihvatljiv ritam igre, što je rezultiralo serijom 10-1 za neizvjesnih 52-49. Ipak, domaći uspijevaju održati glavu iznad vode i u nekoliko navrata odbiti nalet gostiju, ne prepustivši im niti u jednom trenutku da prijeđu u vodstvo. Nova trica Prskala s istekom vremena donijela je Puntamici +7 (66-59) uoči odlučujućih deset minuta.

Posljednja četvrtina je bila pravi mali rat. Sudačka trojka Franko Gracin, Roko Hordov i Žarko Kovačević nije htjela niti u jednom trenutku dovesti u pitanje vlastiti autoritet, pa su brojne prigovore i glumatanja nagrađivali tehničkim pogreškama. Najgore je u takvom kriteriju prošao Anyiarbany Makoi, koji je u kratkom razmaku dobio dvije tehničke pogreške zbog prigovora, što ga je poslalo u svlačionicu prije vremena. Kratka rotacija Marka Mandića dovela je goste u probleme i s regularnim osobnim pogreškama, pa su igru redom morali napuštati Marko Bošnjak, Matej Perković i Vito Porobić. Puntamičani su znali mirno održati prednost do kraja, koju je tricom za konačnih 89-79 zapečatio mladi David Pavin.

U redovima zadarske momčadi najistaknutiji su bili Prskalo (24 poena, 6 trica), Petar Marić (20 poena, 5 asistencija), Emilio Banić (15 poena), Toni Ćutuk (13 poena i 6 skokova), dok je kapetan Palčić još jednom plijenio mirnoćom i svestranošću (9 poena, 8 skokova, 10 asistencija).

Kod gostiju su prednjačili Kuany (23 poena) i Makoi (18), dok su Perković (10 skokova) i Bošnjak (5 skokova) upisali po 10 poena.