Hrvatska
Soniku nakon produžetka druga ovosezonska pobjeda protiv Alkara

Soniku nakon produžetka druga ovosezonska pobjeda protiv Alkara

Autor: Branko Tabak

Alkar izgubio još jednu utakmicu u kojoj je bio ravnopravan protivnik.

Sonik Puntamika je prekinula seriju poraza. Igrači trenera Hrvoja Vlašića u Jazinama su nakon produžetka slavili protiv Alkara 84-80.

Ključne uloge odigrali su Lovre Runjić (23 poena), Tomislav Cvitković (22 poena) i Filip Jošić (17 poena)

Bila je to prilično izjednačena utakmica od početka do kraja, uključujući produžetak. U drugoj četvrtini Alkar je pobjegao na +12 (29-41), no Runjić i Jošić s dvije trice do poluvremena vraćaju Zadrane u život (35-41). Sonik je u nastavku poveo, Alkar vraćao prednost na svoju stranu i sve se to vrtjelo unutar jednog ili dva posjeda. 

A onda u 35. minuti Ivan Kučan tricom odvodi goste na +6 (57-63). Alkar pri tom rezultatu propušta dvije prilike za bijeg na još veću razliku. Kazna je stigla u vidu trica Danijela Zovka i Lovre Runjića za vodstvo Sonika 64-63. Imao je domaćin i 4 poena viška (68-64), no nije znao privesti utakmicu kraju.

Kučan i Echols poravnavaju stanje na semaforu (68-68), a nakon što je Filip Jošić pogodio oba bacanja na desetak sekundi prije kraja za 70-68, Echols u zadnjem napadu Alkara zabija dvicu za produžetak.

U njemu opet drama. Alkar je vodio 76-77 kada je Runjić s 5 povezanih poena (dva bacanja, trica) napravio ključnu rolu utakmice (81-77). Pobjedu domaćina su s linije slobodnih bacanja potvrdili Ante Gospić i Tomislav Cvitković.



 Uskoro opširnije. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore