Europa i Svijet
Hrvatska
Spahija doveo najboljeg igrača prošlosezonske Cedevite!

Spahija doveo najboljeg igrača prošlosezonske Cedevite!

Autor: Paulo Sarić

Jackson se u Zagrebu zadržao tek mjesec dana, ali je ostavio svakako najupečatljiviji dojam od svih prinova Vitamina još od Dontayea Drapera.

Bez ikakve konkurencije najbolji igrač kasnijeg hrvatskog prvaka Cedevite prošle je sezone bio Pierre Jackson. Omaleni je Amerikanac u Zagreb stigao sredinom listopada prošle godine nakon što je postalo očito da David Stockton, kojega su neki na neviđeno gurali u hrvatsku reprezentaciju, nema kvalitetu da donese dodanu vrijednost Vitaminima ni u regionalnoj ligi, a kamoli u europskim takmičenjima.

Srećom, odgovorni u zagrebačkom klubu su brzo reagirali te su doveli novog igrača. Pierre Jackson je bio pogodak. Daleko najbolji igrač, ne samo hrvatskog kluba, već vjerojatno i čitave lige. Premda je odigrao samo sedam utakmica, dvije u EuroCupu i pet u Jadranskoj ligi ostavio je snažan utisak na ljubitelje košarke. U regionalnoj je ligi prosječno zabijao 15.8 koševa uz 6.6 asistencija i vrlo dobre postotke šuta. Lijepe brojke i lijepe partije, u svakom slučaju. No, ništa prema onome što je pokazivao u drugom po snazi europskom takmičenju. U dvije utakmice EuroCupa prosječno je zabijao 33.5 poena uz šest asistencija, a posebno je uvjerljiv bio u domaćoj pobjedi nad Nižnji Novgorodom koju je završio s 38 koševa.

Na žalost, ne samo simpatizera Cedevite već i svih ljubitelja košarke u Hrvatskoj i regiji, nakon samo mjesec dana je napustio Zagreb u želji da se izbori za angažman u NBA ligi. Iako je došao blizu, potpisavši s Dallas Mavericksima dva desetodnevna ugovora, do željenog cilja nije stigao, pa je sreću odlučio ponovno potražiti s ove strane Atlantika. Danas je potpisao jednogodišnji ugovor s najtrofejnijim izraelskim klubom Maccabijem iz Tel Aviva.

Bivši hrvatski izbornik je ovim potpisom dobio veliko pojačanje i pravog vražička u napadu. Igrača koji je sposoban svakome protivniku zabiti 20 ili 30 koševa kada ima svoj dan.