Europa i Svijet
Hrvatska
Španjolska u trećoj četvrtini uništila Hrvatsku. I što sada?

Španjolska u trećoj četvrtini uništila Hrvatsku. I što sada?

Europsko prvenstvo U20

Mlada košarkaška reprezentacija Hrvatske poražena je u srijedu u utakmici razigravanja za plasman od 9. do 16. mjesta na Europskom prvenstvu u grčkom Heraklionu od Španjolske 60-84.

Igračima Jeronima Šarina potrebne su dvije pobjede u sljedeća dva susreta razigravanja za plasman od 13. do 16. mjesta jer samo trinaestoplasirani ostaje u eliti, dok tri preostale reprezentacije sele u diviziju B.

Prvi protivnik u subotu Hrvatskoj će biti Estonija.

Susret protiv Španjolske bio je repriza utakmica s Njemačkom i Grčkom. Solidno prvo poluvrijeme nakon kojeg je uslijedio veliki pad u trećoj četvrtini, dok su u posljednjoj Španjolci mirno priveli utakmicu kraju.

Nakon prve četvrtine Hrvatska je bila na -4 (17-21), na poluvremenu na -6 (32-38), da bi u trećoj četvrtini Hrvati postigli tek 4, a Španjolci 23 poena za nedostižnih -25 na početku zadnje dionice (36-61).

Andrej Matić s 13 i Vice Zanki s 11 poena bili su jedini igrači u hrvatskim redovima koji su postigli dvoznamenkast broj poena.

"Španjolska je pokazala zašto je prošle godine bila prvak svijeta. Jučer su imali loš dan protiv Izraela koji ih je gurnuo u donji dom i mi smo, nažalost, naletjeli na njih. Preciznom igrom su nas natjerali na 23 izgubljene lopte, imali su 27 poena iz tih situacija i to je nemoguće nadoknaditi. Doveli smo se u situaciju da moramo dobiti obje utakmice da bi ostvarili minimalni cilj, 13. mjesto i ostanak u A diviziji', rekao je nakon poraza trener U20 reprezentacije Jeronimo Šarin.