Europa i Svijet
Hrvatska
Spektakl počinje: Hrvatska večer u Euroligi

Spektakl počinje: Hrvatska večer u Euroligi

Autor: Branko Tabak

Večeras započinje nova sezona Eurolige u kojoj naslov prvaka brani madridski Real.

Klubovi dolaze iz devet zemalja. Najviše ih ima Španjolska - četiri. Uz spomenuti Real tu su Barcelona, Baskonia i Gran Canaria.

Turska ima tri predstavnika i svi dolaze iz Istanbula. To su Fenerbahce, Anadolu Efes i Darussafaka, koja je vizu na nastup izborila kao pobjednik Eurokupa. Iz Grčke i Rusije stižu po dva predstavnika. Grke će predstavljati Panathinaikos i Olympiakos, a Ruse Himki i CSKA.

Po jednog predstavnika imaju Izrael (Maccabi Tel Aviv), Njemačka (Bayern München), Italija (Olimpija Milano), Litva (Žalgiris) i Crna Gora (Budućnost, koja je Euroligu izborila kao prvak ABA lige).

Danas su na programu četiri utakmice. Bit će to hrvatska večer u Euroligi. Prvi će na parket CSKA i Barcelona u kojoj kapetansku vrpcu nosi Hrvat Ante Tomić. U 20 sati sastaju se Panathinaikos i Maccabi za čijim je kormilom hrvatski stručnjak Neven Spahija, a u 20:30 sati Bayern (Leon Radošević) i Anadolu Efes (Krunoslav Simon). Posljednji susret dana odigrat će branitelj naslova Real i povratnik u Euroligu Darussafaka. Ovaj susret započinje u 21 sat.