Hrvatska
Regija
Spektakularni Washington 'čestitao' Božić, Splićani deklasirali Novi Pazar

Spektakularni Washington 'čestitao' Božić, Splićani deklasirali Novi Pazar

Uzvratili im s kamatama.

Split je u 13. kolu Druge ABA lige svladao Novi Pazar s 116:81 (20:12, 34:28, 27:27, 35:14). Bila je to utakmica koja je od samog početka krenula u jednom smjeru - prema pobjedi Splita. Na kraju je bilo tih uvjerljivih 116:81, bila je to jedna od najboljih utakmica "Žutih" ove sezone. James Washington bio je spektakularan, postigao je 19 poena i imao 16 asistencija. Toni Perković bio je prvi strijelac s 23 poena, skočio 6 puta, Jamel Morris dodao je 14 poena, Darko Bajo 10, a posebne ovacije doživio je Maj Kovačević, koji je odigrao utakmicu na nivou prije operacije koljena i ubacio 13 poena.

- Osjećam se super, fizički sam odličan, nedostaje mi još košarkaškog ritma, ali doći će i to. Bilo je naporno vratiti se, dug je to put, teško je bilo i fizički i psihički, ali sve je iza mene. Hvala KK Splitu, profesoru Bojaniću, koji me operirao i naš kondicijski trener Zoran Donadić s kojim sam odradio oko 500 treninga za ovaj povratak - rekao je Kovačević.

U redovima Splita nije bilo slabog pojedinca.

- Mislim da je bilo atraktivno, prva pobjeda na novom parketu. Talentirani smo napadački, šuterski opasni, još moramo popraviti obranu. Odličan je ovaj novi parket, mekan je, užitak je igrati na njemu. Sada me raduje što ćemo imati slobodan tjedan u kojem ćemo moći odraditi više treninga - kazao je trener Splita Ivica Skelin.

Sve zajedno, bila je to predivna večer na Gripama u kojoj su se predstavile i "Žutke", Splitova plesna skupina, koja je oduševila prvim nastupima i doživjela ovacije ispunjenih tribina. Prije početka utakmice direktor Splita Edo Blažević od predstavnika Kuće slavnih splitskog sporta primio je počasnicu za prijem u Kuću slave momčadi iz 1989. godine, koja je osvojila prvi trofej Kupa prvaka.