Hrvatska
Splićani na Gripama brzo slomili Dubravaše

Splićani na Gripama brzo slomili Dubravaše

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Split/Ivica Čavka

Bez iznenađenja

U 7.kolu HT Premijer lige za prvaka Split je na Gripama nadigrao Furnir 92:68. Dubravaši su u utakmici bili samo do isteka prve četvrtine koju je tricom za prednost Splita 28:20 zaključio Mate Kalajžić. S druge strane Lavove su u igri držale tri trice Filipa Paponje, a uz 15 poena Jamala Nelsona i serijom 12:2 na početku druge četvrtine odjurio je Split na +18 (40:22). Na poluvremenu je bilo 48:30, a nakon dva uzastopna polaganja povratnika nakon ozljede Matea Vidovića stigao je Furnir sredinom treće četvrtine na minus 12 (52:40). To je danas i bio maksimum sastava Jeronima Šarina jer su domaćini u završnici treće četvrtine otišli na +22 (68:46).

”Apsolutno zaslužena pobjeda Splita koji je bio bolji u svim segmentima. Iskoristili su našu mekanost u prvom poluvremenu i otišli na dvadeset razlike. Drugo poluvrijeme smo bili konkurentni ali je to nedovoljno za pružiti bolji otpor Splitu kojem čestitam i želim sreću u nastavku sezone”, naglasio je trener Furnira.

”Čestitke Splitu na zasluženoj pobjedi. Vidjelo se na terenu razliku da su oni rang više u odnosu na nas, a tu prije svega mislim u fizičkom dijelu. Mi nismo dobro odgovorili na njihovu agresivnost od samog početka što i rezultat pokazuje”, kazao je bek Furnira Filip Paponja.

Nelson je utakmicu završio s 19 poena. Lovre Runjić je dodao 17, Shanon Shorter 12, a Dominik Mavra je uz 11 poena podijelio 10 asista. Kod Furnira koji u srijedu dočekuje Cibonu bolji od ostalih Paponja (16) i Filip Kalajžić (11).