Hrvatska
Splićani na Gripe doveli Zadranina. Ali to nije sve...

Splićani na Gripe doveli Zadranina. Ali to nije sve...

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Čavka/KK Split

Jedan dan, dva potpisa

David Škara, 29-godišnji krilni centar visok 203 centimetra novi je igrač Splita, potpisao je dvogodišnji ugovor. Nakon mlađih kategorija provedenih u redovima Zadra David je otišao u SAD na sveučilište, a najveći dio europske karijere proveo je u Francuskoj u kojoj je igrao od 2020. godine. Godinama se govorilo o njegovom povratku na hrvatske parkete, a sada je došlo i do realizacije. Na Gripama će nositi dres s brojem 24.

- Izuzetno se radujem dolasku Split u kojem pozitivna atmosfera i drago mi je što ću biti dio toga. Za mene osobno ovo je novi izazov, dugo vremena je prošlo otkako sam otišao iz hrvatske košarke. Veselim se zajedničkom građenju jedne uspješne priče i dobrim rezultatima, jer klub slavne prošlosti kakvu ima Split i navijači to zaslužuju - kazao je Škara.

Paralelno s dolaskom Škare KK Split je produžio ugovor na još jednu sezonu s centrom Krešimirom Ljubičićem.

- Drago mi je što ostajem u Splitu jos jednu godinu. S klubom i trenerom sve sam brzo dogovorio veĆ na polovici sezone, imam njihovo povjerenje i osjećam se odlično u Splitu, imam veliku želju vratiti to povjerenje jednim od trofeja iduće sezone - rekao je Ljubičić.