Hrvatska
Regija
Splićani ne staju! 'Žuti' upisali četvrtu uzastopnu pobjedu i zadržali stopostotan učinak u ABA ligi

Splićani ne staju! 'Žuti' upisali četvrtu uzastopnu pobjedu i zadržali stopostotan učinak u ABA ligi

Autor: Paulo Sarić

Momčadskom igrom do pobjede.

Košarkaši Splita nastavljaju s pobjedama u regionalnoj ligi. Nakon što su u prva tri kola redom svladali Vršac, Dynamic i Rogašku, igrači Vladimira Anzulovića večeras u došli do nove, ukupno četvrte pobjede u Drugoj ABA ligi pobijedivši na gostujućem terenu crnogorsku Sutjesku rezultatom 83-90, pri čemu im nije smetao ni ogroman deficit u slobodnim bacanjima kojih je domaća momčad izvela čak 17 više.

Anzulovićevi su momci od početka pokazali da su u Nikšić došli samo s jednim ciljem. Pobijediti. Splićani na željeni način krenuli u utakmicu i nakon što su jednom preuzeli vodstvo, a bilo je to već u četvrtoj minuti - nisu ga ispuštali do kraja susreta. Tamo gdje su započeli njegovi suigrači krajem prve četvrtine nastavio je Mateo Kedžo koji je sa šest vezanih poena održavao 'Žute' na pozitivnom rezultatu, da bi njegovu ulogu u drugoj dionici preuzeo Maj Kovačević koji je u nekoliko navrata tricama odbijao domaće napade omogućivši mladom Mati Kalajžiću da dvama slobodnim bacanjima u posljednjoj minuti prvog poluvremena odvede svoju momčad na dvoznamenkastu razliku (39-49).

FOTO: Studio MM Nikšić

Pokušavali su domaćini u nastavku smanjiti zaostatak i vratiti se u utakmicu, no osim Nikole Pavlićevića nisu imali raspoloženog igrača, pa je dugo vremena najbliže što su uspjeli prići bilo tek na minus pet. Pritom im nisu pomagala ni slobodna bacanja kojih su nakon prvih 30 minuta imali čak 17 više od hrvatskog sastava (26-9). Ili skoro tri puta više…

Kada je Kalajžić s tri vezana poena odveo Splićane na 62-76 činilo se da gosti mirno brode ka pobjedi. Međutim, hrvatski je sastav u narednih pet minuta uspio zabiti samo dva poena, oba s linije slobodnih bacanja, što je Sutjeska iskoristila da serijom 12-2 priđe na četiri koša zaostatka (74-78). Premda je nekadašnji hrvatski reprezentativac Pavle Marčinković tricom nakratko zaustavio nalet Crnogoraca, igračima Zorana Glomazića nije dugo trebalo da se u potpunosti vrate u utakmicu.

FOTO: Studio MM Nikšić

Fantastični Nikola Pavlićević povezao je novih sedam poena i natjerao trenera Anzulovića da pri rezultatu 81-81 tri minute prije kraja pozove novu minutu odmora ne bi li pokušao razbuditi svoje momke.

Što god je Zula rekao na time-outu upalilo je.

Kedžo je riješio naredna dva napada, a Pavlićević je konačno promašio pa je Jamel Morris dvama slobodnim bacanjima odveo utakmicu u mirne vode, a Splićane do četvrte pobjede u četiri susreta Druge ABA lige.

Upravo su Kedžo i Morris bili najefikasniji u pobjedničkim redovima sa 16, odnosno 14 koševa, čemu je Amerikanac dodao i po šest skokova i asistencija, pa domaćinima nije pomogao ni ubojiti Nikola Pavlićević koji se zaustavio na 28 poena.